logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: Gyurcsány leszámol a bűntársakkal – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
A Fidesz frakcióvezetője szerint Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár lemondása azt jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc valószínűleg úgy döntött, „leszámol bűntársaival” – Navracsics Tibor erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár lemondását. (Fotó:MTI/Kovács Attila)

Katona Tamást lemondatták – jelentette ki a politikus, aki szerint a miniszterelnök a balatonőszödi beszéd óta „menekül”, először ugyanis a rendszerváltás óta eltelt 16 évre, majd a politika élet minden szereplőjére megpróbálta szétteríteni a felelősséget hazugságaiért, azonban amikor csődöt mondott, „valószínűleg úgy döntött, hogy leszámol a bűntársakkal, azért, hogy magát mentse, mindenki mást levált”.

Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc pánikban van, ezért váltja le azokat az embereket is, akik még az „indokoltnál is hűségesebben igazolták az ő nyílt és szervezett politikai hazugságát”. „A forradalom elkezdte felfalni saját gyermekeit” – tette érzékletessé véleményét a frakcióvezető.

Navracsics Tibor szerint a „színes beszédű” Katona Tamás volt az egyik „fő aktora” a nyílt és szervezett politikai hazugságoknak, és ő volt az, aki – véleménye szerint – ebben a legtovább tartotta magát, hiszen két nappal a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után is cáfolta egy interjúban, hogy a miniszterelnök a Pénzügyminisztérium trükközéséről is beszélt volna májusban az MSZP-frakció előtt.

A Fidesz frakcióvezetője arra kérte a kormánytöbbség pártjait, gondolják meg még egyszer, biztosan Gyurcsány Ferencet akarják-e hatalomban tartani, vagy pedig saját hitelességüket növeli kívánják, és ezért új miniszterelnököt neveznek ki, vagy szakértői kormányról kezdenek tárgyalásokat.

Fontosnak tartottam, hogy jelezzem ismét a baloldal felé, hogy tiszteletben tartjuk a parlamenti többség logikáját, de úgy gondoljuk, hogy rossz döntést hoztak, amikor bizalmat szavaztak Gyurcsány Ferencnek” – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy MSZP-n és SZDSZ-en múlik, hogy továbbra is egy belföldön és külföldön egyaránt hiteltelen ember marad-e az ország miniszterelnöke. A Fidesz frakcióvezetője szerint ugyanis a nyugat-európai elemzők nyilatkozataiból kitűnik, hogy Gyurcsány Ferenc egyre inkább kezd terhessé válni Nyugat-Európa számára is.

A miniszterelnöknek „a minimumpont felé közelít a hitelessége, népszerűsége, elfogadottsága, így nehéz lesz a hátralévő három és fél évet végigélni” – jegyezte meg.

A frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta: a Fidesz lakiteleki kihelyezett frakcióülésén pénteken 16 órától kabinetüléseket tartanak, majd szombaton délelőtt 10 órától összeül a képviselőcsoport, amely előtt kb. 11.30-tól Orbán Viktor mond sajtónyilvános helyzetértékelést.

Az MTI azon kérdésére, hogy a mi a helyzet az egy hete Orbán Viktor által elindított Igen, Magyarország chartával, Navracsics Tibor azt mondta: jövő héten indul majd be igazán az ügy, hiszen ezen a héten még az alakuló ülésekkel voltak elfoglalva a képviselők.


 

MDF: hárompontos javaslat október 23-ra

A Magyar Demokrata Fórum hárompontos javaslatot kínál a parlamenti pártoknak az 1956-os megemlékezések méltó megünneplésére – közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken az MTI-vel.

„Sajnálatos módon a jelenlegi feszült politikai helyzetben a különböző nézeteket valló pártok önálló rendezvényeken emlékeznek ’56 hőseire. A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint minden politikai oldalnak törekedni kell arra a jelen körülmények között is, hogy az ünnep méltóságát megőrizze az ország” – olvasható a közleményben.

Az első pontban az MDF arra kéri a parlamenti pártokat, hogy október 23-a és november 4-e között függesszék fel a politikai csatározást.
A második elvárás, hogy mindkét oldal gyakoroljon pozitív gesztusokat egymás felé.
A harmadik kérés pedig, hogy a forradalom hősei, halálraítéltjei minden párt rendezvényére kapjanak meghívást.

A Fidesz és a KDNP szerdán jelentette be, hogy nem vesz részt az emlékévben szervezett központi ünnepségeken.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdai sajtóértekezletén közölte: a párt önálló megemlékezést tart október 23-án Budapesten, a Fidesz nem vesz részt olyan ünnepségen, amelyen Gyurcsány Ferenc beszédet mond.

Halász Zsuzsa, a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője szerdán úgy fogalmazott: a KDNP nem vesz részt azokon az 1956-os megemlékező ünnepségeken, amelyeket a kormány szervez.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még