×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

CÖF: Ez lesz a legfontosabb Békemenet! – A gyurcsányi terror útvonalán halad az október 23-i demonstráció

 

A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án. A Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket.

A Békemenet résztvevői 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, gyurcsányi rendőrterror áldozataira is emlékeznek azzal, hogy az erőszakkal szétvert tüntetés helyszíneit érintve haladnak végig a „terror útvonalán” október 23-án.

Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!

– mondta a szervezet szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke.

Mint fogalmazott, a Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket.

A résztvevők 13 órakor gyülekeznek majd az '56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 14 órától a Szabadság híd - Vámház körút - Károly körút - Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét

– ismertette a CÖF elnöke.

Bencsik András, a Békemenet egyik „arca” és szervezője azt mondta, hogy a rendezvényt ismét a szeretet és a féltés jegyében tartják, ugyanis ma ismét „a gonosszal kell megmérkőzni” annak érdekében, hogy soha ne ismétlődhessen meg, ami 2006-ban történt, hogy egy kormány a népére támad. A szervező hungarikumnak nevezte a Békemenetet.

Vallásos barátainak pedig azt ajánlotta: keressék meg Szent Mihály imáját, amelyet XIII. Piusz pápa akkor fogalmazott meg, amikor egy látomásban szembetalálkozott a gonosz fenyegetésével. „Ez az ima kell hogy erőt adjon nekünk, mert ma ismét a gonosszal kell megmérkőznünk (...), ha volt fontos Békemenet, akkor ez lesz a legfontosabb” – jelentette ki Bencsik András.