×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Már 24. napja minden este összegyűlnek a Gyurcsány-kormány távozását követelők – Őszöd’15

 

A Gyurcsány-kormány távozását követelték tüntetők több vidéki városban csütörtökön is. Szeged belvárosában a korábbi napoknál többen, mintegy háromszáz ember demonstráltak. Debrecenben már 24. napja minden este összegyűlnek a Gyurcsány-kormány távozását követelők.

Kormányellenes demonstráció Debrecenben 2006 októberében. (Fotó: MTI/Oláh Tibor)

Szekszárdon mintegy négy-ötszázan gyűltek össze a Garay téren. Az est szónoka Toroczkai László volt, aki a budapesti Kossuth térről érkezett a tüntetők közé. Beszédében párhuzamot vont a jelenlegi helyzet és az 1956-os forradalom között.

Szombathelyen 250-300 ember tüntetett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását követelve. A már megszokott forgatókönyv szerint zajlott a demonstráció, alkalmi szónokok váltották egymást, a résztvevők pedig énekekkel, versrészletekkel színesítették az estét a város főterén a Szentháromság szobor előtt összegyűlve.

Kaposvár főterén este mintegy 80-100 ember követelte a miniszterelnök lemondását.

Székesfehérváron mintegy százötvenen demonstráltak a Gyurcsány-kormány leváltását követelve a Városház-téren.

A nemzeti zászlókat és néhány árpádsávos zászlót lobogtató tüntetők meghallgatták a miniszterelnök és kormánya „bűneit” felsoroló „vádiratot”, az alkalmi szónokok beszédeit, majd verseket, zenét hallgattak. A tüntetők október 31-ig - a szombatot és az ünnepnapot kivéve - folytatják a demonstrációt – jelentették be a szervezők.

Miskolcon valamelyest nőtt a kormányellenes tüntetők száma, ám még így is alig haladta meg a százat. Az egyik szónok azt mondta: az egyetemhez kellene vonulni, mint az ötven évvel ezelőtti forradalmárok tették. Mások úgy vélekedtek: lassan kifáradnak, a dolgok már régen nem vidéken dőlnek el. Miskolc mellett még Sárospatakon tüntettek a kormány és Gyurcsány Ferenc távozását követelve, a protestálók száma összességében sem érte el a 150-250-et.

Szeged belvárosában a korábbi napoknál többen, mintegy háromszáz ember követelte a miniszterelnök távozását. A múzeum előtti demonstráció szónoka Papp Lajos pécsi szívsebész professzor volt, aki az elmúlt tizenhat év széthúzása helyett közös gondolkodásra, munkálkodásra kérte az embereket és hangsúlyozta, az országnak új alkotmányra van szüksége.

Debrecen főterén több mint százan követelték Gyurcsány Ferenc és kormányának lemondását. A cívis városban a Kossuth-szobornál már 24. napja minden este összegyűlnek a kormány távozását követelők.

Kecskeméten délután a Fidesz helyi szervezete által rendezett, és egy magánszemély által bejelentett esti demonstráción is száz-száz ember vett részt. Az esti tüntetés szónoka Kőrösi Imre volt.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.