×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gyurcsány neje bárkivel szemben megvédi a baloldali összefogást

 

Gyurcsány neje az ATV hétfő esti adásában azt mondta, hogy bárkivel szemben megvédi a baloldali összefogást. „Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni” – utalt az elmúlt napok eseményeire. Dobrev mögé sorra állnak be a bukott Karácsonyt korábban támogató baloldali politikusok és értelmiségiek.

 

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a baloldali háziverseny kapcsán arról beszélt, hogy az egységet őrizni kell, nem szabad egymást nagyon erősen támadni – utalva ezzel Márki-Zay Péter különböző, és az összefogásban is részt vevő politikusok mondataira.

 Kifejtette, hogy az elmúlt napokban odamentek hozzá csalódott szavazók, akik elbizonytalanodtak a „2022-es változásban”.

Gyurcsány neje azt mondta, hogy ő bárkivel szemben megvédi a baloldali összefogást. „Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni” – hangsúlyozta.

Szerinte azért támogatják őt más pártok politikusai, mert tudják, hogy az ellenzéki összefogás megvédése a feltétele a ’22-es győzelemnek.

Dobrev mögé sorra állnak be a bukott Karácsonyt korábban támogató baloldali politikusok és értelmiségiek

„Dobrev Klára az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok” – rögzítette Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere a közösségi oldalán, aki a Demokratikus Koalíció jelöltje mellé húzza az ikszet az előválasztás második fordulójában. Az egykori SZDSZ-es politikus számára az is Dobrev mellett szól, hogy 19 megyében első helyen végzett az előválasztás első fordulójában.

„Számomra a történet arról szól, hogy a legjobb adottságokkal, képességekkel rendelkező jelöltet kell választani” – mondta Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere arról, hogy támogatásáról biztosította a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát. „A támogatásom Dobrev Klára személyének szól, még csak nem is a DK-nak” – magyarázta.