×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Fekete-Győr Andrástól megvonták a bizalmat, távozik a Momentum éléről

 

Megvonta a bizalmat Fekete-Győr András pártelnöktől a Momentum küldöttgyűlése vasárnap – értesült több online újság. Fekete-Győr András közösségi oldalán megerősítette hírt, és közölte a pártelnöki tisztségről való lemondását.

A testület azért ült össze, mert a politikus bizalmatlansági szavazást kért maga ellen, azután, hogy az utolsó helyen végzett az ellenzéki miniszterelnök-jelölti választáson. Fekete-Győr András öt és fél évet vezette a pártot. Facebook bejegyzésébe leszögezi, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a közösségi oldalán hétfőn arról írt, hogy Fekete-Győr András lemondása után egyelőre Orosz Anna, a párt elnökségi tagja, Újbuda alpolgármestere vette át a Momentum vezetését.

„Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predesztinálják őt a párt vezetésére. Akik követték a kampányt, tudják, hogy mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is. A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat” – írta Kerpel-Fronius bejegyzésében.

A baloldalon taroló Gyurcsány Ferenc további erősödését jelzi, hogy a pénteki napon Karácsony Gergely is megbukott, ő miniszterelnök-jelöltként. Mára Gyurcsány pártja, a DK lett a baloldal legerősebb pártja, miután szisztematikusan szorított ki minden más pártot a baloldali térfélről.