logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb vezető szocialista politikus zárt ajtók mögötti beszéde került nyilvánosságra – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
Újabb vezető szocialista politikus, ezúttal Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter zárt ajtók mögött elmondott beszédéből hozott részleteket nyilvánosságra a közszolgálati rádió „Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad" – fogalmazott a szocialista politikus.
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, Simon Gábor, az országos választmány elnöke és Szekeres Imre honvédelmi miniszter 2006 októberében. A kép illusztráció. (Fotó:MTI/Földi Imre)

A rádió által sugárzott felvételen Lamperth Mónika szombaton, az MSZP országos választmánya előtt az elvesztett önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta: „higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban.”

A miniszter a szocialistákat nyugtatta – hangsúlyozta a rádió. Ezt a következő idézettel támasztotta alá: „Bízzatok bennem, olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent számítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt. Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz. Ha kétharmaddal megszavazta volna a regionális választott önkormányzatot, ma más helyzet lenne. Szóval nem szavazták meg a választott regionális önkormányzatot, állami felelősségben hagyták továbbra is. Ezért nekünk ehhez kell alakítani az intézményrendszert”.

A közszolgálati rádió emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi szabályozás a megyei közgyűléseknek és a megyei jogú városok polgármestereinek jelentős szerepet biztosít a regionális fejlesztési források elosztásában. A szocialisták komoly mértékben veszítettek pozícióikból az önkormányzati választásokon: a 19 megyei közgyűlésből 17-ben abszolút többsége van a Fidesz-KDNP szövetségnek, és ugyanezen pártszövetség jelöltjét választották meg 16 megyei jogú város polgármesterének a lehetséges 23 helyből.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még