logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fekete-Győr Gyurcsány trükkjét veti be a csúfos bukása után

| Szerző: Tokaji Gergő Máté
A Momentum elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy bizalmi szavazást kezdeményez maga ellen.

„Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem. A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről” – ezzel a felütéssel kezdte Facebook-posztját a Momentum elnöke.

A baloldali előválasztáson csúfos vereséget szenvedett Fekete-Győr András eredménye nem érte el a négy százalékot, amiből az is látszik, hogy az egyébként Momentum-szimpatizánsok sem tartják alkalmasnak őt a miniszterelnök-jelöltségre. Pártja több egyéni választókerületben jutott jelöltséghez, a pártelnök azonban utolsó helyen végzett a baloldal háziversenyében.

A pártelnök posztjában úgy fogalmazott:

„A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős.

Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően.”

Fekete-Győr András vezetésével a párt a 2018-as országgyűlési választáson még a Parlamentbe sem tudott bejutni, pedig az előzetes várakozások szerint megugorhatták volna az öt százalékos bejutási küszöböt.

A bizalmi szavazás intézményéről utoljára Gyurcsány Ferenc regnálása idején hallhattunk, bár az nem egy párt belügye volt, hanem országgyűlési keretek között zajlott.

Az őszödi beszéd kiszivárgása után az MSZP-SZDSZ irtózatos vereséget szenvedett az önkormányzati választáson, ezért Gyurcsány saját hatalmának megerősítése érdekében bizalmi szavazást kezdeményezett a Parlamentben önmaga ellen, mindezt úgy, hogy pontosan tisztában volt azzal, hogy a koalíciós többség hatalomban tartja majd őt.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még