logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Őszöd’15 – Reviczky Gábor: Egy ilyen beszéd után azonnal le kell mondani

| Szerző: hirado.hu
15 év, 15 gondolat az őszödi beszédről! A hirado.hu-nak 15 közéleti személyiség fejtette ki a véleményét arról, hogy milyen hatást gyakorolt Magyarországra Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök 2006-os hazugságbeszéde. Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész szerint az emberek nagy része az őszödi beszédet kikérte magának, és ennek végül meg is lett az eredménye, Gyurcsánynak távoznia kellett a hatalomból.
Reviczky Gábor színművész (Fotó: MTI/Zih Zsolt)

Egy ilyen beszéd elhangzása után azonnal le kell mondani. Az emberek nagy része az őszödi beszédet kikérte magának. A szocialisták és a volt SZDSZ-en belül ezt másképp értékelték, őszinte beszédnek nyilvánították. A társadalom nagy része azonban ezt visszautasította, és ennek meg is lett az eredménye, Gyurcsánynak távoznia kellett a hatalomból” – mondta a hirado.hu-nak Reviczky Gábor.

A színművész hozzátette, hogy „a beszéd minősége össze sem hasonlítható azzal a rengeteg társadalmi problémával, nevezetesen az ország teljes eladósodásával, a privatizációk folytatásával, a magyar szolgáltatók külföldi tulajdonba adásával, (amelyet nagy nehezen vissza kellett vásárolni) amelyek jellemezték ezt az időszakot. Tehát ebben a tekintetben még nagyobb bűnöket követtek el”.

Reviczky Gábor felhívta rá a figyelmet, hogy „ha nem jön a Fidesz, és az ország nem gondolja meg magát, és hagyja őket tovább kormányozni, akkor mi sokkal rosszabb helyzetbe kerültünk volna Görögországnál, és Görögország még ma sem tudott kilábalni gazdasági helyzetéből. A jelenlegi kormány egy új gazdaságpolitikával helyrehozta az országot. E tekintetben pedig mindig egy olyan kormányra kell szavazni, amely az ország gazdaságát jól irányítja és hasznos. A gazdaság most jól működik. ”


Őszöd’15 – Rákay Philip: Gyurcsány morális és politikai értelemben is egy odakozmált ember

Rákay Philip az őszödi beszéd tragédiáját abban látja, hogy a hazugságaival lebukott Gyurcsány a mai napig tényezőnek számít és nem tűnt el a közéletből.

Őszöd’15 – Bese Gergő: Az őszödi beszéd egy olyan lebukás, amit hiába próbálnak megmagyarázni

Bese Gergő atya szerint a beszéd egy olyan lebukás, amit bárhogy próbálnak megmagyarázni, valójában a nép félrevezetése volt.

Őszöd’15 – Balázs Péter: A véleményem lesújtó, az őszödi beszéd minden szegmensében felháborító

A színművész szerint a legfelháborítóbb az, hogy ma „ez a hazug társaság az ország vezetésére ácsingózik”.

Őszöd’15 – Nagy Feró: Olyan, mintha csak mi, idősebbek emlékeznénk az őszödi beszédre

A zenész azt mondta, hogy amikor először meghallotta a beszédet, nem akarta elhinni, hogy igaz lehet.

Őszöd’15 – Bayer Zsolt: Lelepleződött a mindenre képes, aljas politika és annak képviselője

Az újságíró szerint alapvetően változtatta meg a beszéd a magyar politikai életet, a magyar belpolitikát.

Őszöd’15 – Dopeman: Gyurcsány történelmi bűnt követett el

Pityinger László, azaz Dopeman szerint Gyurcsány csupán arra jó, hogy „legyaluljon” egy ellenzéki közösséget.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még