logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kitart ózdi jelöltje mellett a Jobbik

| Szerző: hirado.hu
Facebook-posztban erősítette meg a Jobbik elnöke, Jakab Péter kiállását a botrányba keveredett ózdi jelöltjük mellett. Farkas Péter Barnabás visszahívását az ellenzéki koalíció több tagja is szorgalmazta.

Egy hete jelentek meg kompromittáló fotók Ózd alpolgármesteréről. A fotón Farkas Péter Barnabás egy holokausztot bemutató lengyelországi múzeumban antiszemita feliratok előtt látható, miközben náci karlendítésre hasonlító mozdulatot tesz.

Az eset után a Jobbik vezetője kényszerült magyarázatra. Legutóbb az ellenzéki jelöltek vitáján is többen szólították fel Farkas jelöltségének visszavonására, de erre sem akkor, sem most nem mutatott hajlandóságot Jakab, amit a jelölt népszerűségével indokolt. „Aki képes legyőzni a Fideszt, azt minden erőmmel támogatom” – írta.

„Ha ma lennének a választások, Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselőjelöltje Ózdon és környékén 6 százalékkal verné meg a Fidesz jelöltjét” írta posztjában a pártelnök.

Erre Budapest főpolgármestere arra szólít fel, hogy vonjam meg a támogatásomat a vidéki jelöltünktől, mert előkerült róla egy régi fénykép, ahol szerinte kart lendít. A jelölt szerint meg nem. Hogy rövidre zárjam: eszemben sincs megvonni a támogatásomat – írta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki ironikusan hozzátette, hogy amíg mások képeket nézegetnek és elemezgetnek, addig ők a kormányváltásért küzdenek.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még