×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gyurcsány Ferenc azt mondta, majd megunják a demonstrációt, és hazamennek, percekig zúgott a „Nem megyünk” kiáltás – Őszöd’15

 

Gyurcsány Ferenc távozását és demokráciát követelt mintegy négyszáz tüntető Szeged belvárosában kedden este.

A városháza előtt összegyűlt tiltakozók „Gengszterváltás áldozatai, ébredjetek”, „Igaz magyaroknak nem kell ilyen kormány”, „Ébredj magyar Megbízható városvezetést ”„Piros lapot a kormánynak” feliratok voltak olvashatók.

Két fiatal Gyurcsány Ferenc Útközben című könyvéből vett idézetet írt plakátjára: „A köztársaság az önző politikai hatalomvágytól sározódik be csaknem minden nap” - állt a transzparensen.

A sípokkal, kürtökkel, dobokkal felszerelkezett tömeg a „Hazug kormány, mondjon le”, „Nem kell tandíj”, „Elegünk van”, „Nem hátrálunk”, „Gyurcsány, takarodj”, „ Mondjon le” jelszavakat skandálta.

Fél nyolc körül az összegyűlt tömeg nemzetiszínű lobogókat és néhány Árpád-sávos lobogót lengetve, a rendőrség biztosította útvonalon a belvároson keresztül elindult a múzeum épülete elé, ahol a szervezők szándéka szerint a Gyurcsány-csomagról beszél néhány érintett: nyugdíjasok, pedagógusok, diákok.Ismét demonstráción követelték Gyurcsány Ferenc lemondását Szolnokon

Egy hét után ismét békés demonstráción követelték kedden a miniszterelnök lemondását és az MSZP-SZDSZ kormány távozását Szolnokon a Kossuth téren; ezúttal viszont kevesebben, csak mindössze néhány százan jöttek el a rendezvényre.

Amíg a kormányfő nem távozik a politikából, addig nem hagyjuknabba a tüntetést – fogalmazta meg demonstráció célját az egybegyűlteknek a főszervező, a Szandaszőlősi Polgári Kör vezetője.

Hozzátette: a stílus maga az ember, ezért kérte, a felszólalók ne alacsonyodjanak le a trágár kifejezésekkel teli Gyurcsány-beszéd szintjére.

A főszervező beszélt arról is, hogy szerinte a Magyar Televízió elleni támadás a szocialisták által megszervezett akció volt.

A felszólalók sorában egy nyugdíjas sebészorvos azt mondta, szenvedélyesen gyűlöli a hazugságot, és már csak azt szeretné magának, ha hátralévő éveit egy Gyurcsánytól mentes Magyarországon
élhetné le.

Egy négy gyermekes édesanya, miközben az elmúlt hetekben hozott megszorító intézkedések családjára gyakorolt hatását érzékeltette, azt kérdezte: hogyan nevelje fel a gyerekeit abban az országban, ahol „hőst csinálnak egy hazug emberből”.

A demonstráción kis közjáték is zajlott, miután a főszervező észrevette, hogy a téren lévő polgármesteri hivatal egyik zárt ablakából valaki figyeli a rendezvényt.

Felszólította, hogy a megfigyelő nyugodtan lejöhet közéjük, és „Juhász Ferenc MSZP-alelnök parancsa szerint” összeírhatja, lefényképezheti a tüntetőket. A megjegyzést követően az érdeklődő visszahúzódott az üvegtábla mögül.


Tüntés Székesfehérváron: Gyurcsány teljesítse a nép akaratát, és mondjon le 

Spányi Antal megyéspüspök szólt a Gyurcsány Ferenc és kormánya lemondását követelő tüntetőkhöz kedden Székesfehérváron; az egyházmegye főpásztora arra kérte a kormányfőt, hogy teljesítse a nép akaratát, és mondjon le.

A Városház-téren mintegy ezerötszáz-kétezer demonstráló hallgatta a megyéspüspököt.

Spányi Antal – akit hatalmas ovációval fogadtak a nemzeti zászlókat lobogtató tüntetők – hangsúlyozta: az MSZP és a miniszterelnök megfontoltan hazudott, Gyurcsány Ferenc pedig gyalázta az országot, amelynek szolgálatára felesküdött. A megszorító csomag annak bizonyítéka – amit egyébként a kormányfő maga is beismert – hogy a kabinet négy évig nem kormányzott – fűzte hozzá.

Amikor arra emlékeztette a tömeget, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, majd megunják a demonstrációt, és hazamennek, percekig zúgott a „Nem megyünk” kiáltás.

Spányi Antal megyéspüspök végül Szűz Mária oltalmába ajánlotta Székesfehérvárt, a székesfehérváriakat és az országot.

A beszéd elhangzása után a demonstrálók verseket, zenét hallgattak és énekeltek.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.