logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Gyurcsány Ferenc vonja vissza a provokátorait” – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
A Fidesz arra kéri Lendvai Ildikót és Kuncze Gábort, járjanak közbe Gyurcsány Ferencnél annak érdekében, hogy valóban rend és nyugalom legyen Magyarországon, és a miniszterelnök vonja vissza provokátorait az utcáról.
2006 szeptemberében Szijjártó Péter a Képviselői Irodaházban. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Arra kérjük az MSZP és az SZDSZ-t, ne szítsák tovább a feszültséget és fejezzék be a további hazudozást – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője hétfőn Budapesten újságíróknak, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető és Kuncze Gábor SZDSZ-elnök előzőleg tartott sajtótájékoztatóira reagálva.

Szijjártó Péter szerint egyértelmű, az országban kizárólag a kormánypártok érdeke a nyugtalanság, mert addig sincs szó arról, hogy a miniszterelnök másfél-két évig hazudott az országnak és milyen megszorító intézkedésekkel teszi egyre nehezebbé az emberek életét.

„Ma bebizonyosodott, hogy Magyarországon a baloldal történelmi válságban van, nincs az az alacsony szint, ami alá Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor le ne menne” – fogalmazott Szijjártó Péter. Hangsúlyozta: az MSZP és az SZDSZ tovább folytatja a hazudozást, a gyűlöletkeltés politikáját.

Szijjártó kiemelte: a kormánypárti provokátorok létezését támasztja alá, „a rendőrség nem tudta garantálni több százezer ember számára, hogy élhessen alkotmányos jogával. Ezért a Fidesz elhalasztotta a múlt szombatra tervezett nagygyűlését, miután hirtelen megszűntek az utcai zavargások”.

A fotó 2006 szeptemberében készült. (Fotó: MTI/Honéczy Barnabás)

A kommunikációs vezető azt mondta, a Fidesz felelős ellenzékként mindent megtett annak érdekében, hogy a helyzet rendeződjön, hiszen megkérte az embereket arra, ha élnek alkotmányos jogaikkal, akkor is a törvényi előírások szerint tegyék azt.

Újságírói érdeklődésre kitért arra: amint a helyzet végleg nyugalomba fordul és a rendőrségre is a jelenleginél nyugalmasabb időszak köszönt, elengedhetetlen egy kimerítő, átfogó és alapos vizsgálat a rendőrségnél arról, mi, miért és hogyan történt a Szabadság téren.

Az MTI kérdésére Szijjártó Péter közölte: nem tud mit hozzátenni ahhoz, amit Kelemen András fideszes parlamenti képviselő, az Antall-kormány volt külügyi államtitkára korábban nyilatkozott arról, miért írta alá a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának az Országgyűlés elnökéhez és az államfőhöz hétfőn eljuttatott petícióját. Kelemen András előzőleg arról beszélt az MTI-nek, országgyűlési képviselőként joga van eldönteni, hogy egy válsághelyzetben milyen megoldó lépéshez csatlakozik. A petíció alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását követeli.

Azzal kapcsolatban, hogy a hétfőn a bíróság által házi őrizetre ítélt Goró Oszkár volt Fidelitas-alelnök indulhat-e az önkormányzati választáson a főváros XV. kerületében, Szijjártó Péter azt mondta, ha igaz a házi őrizetre vonatkozó hír, ezt a fejleményt a kerületi Fidesz-vezetőkkel meg fogják vitatni és azután döntenek a hogyan továbbról. Goró Oszkárt múlt pénteken a Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból, miután kiderült róla, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még