logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Egy versenyző sem mondhatja azt, hogy a győzelemért csalt, ha rajtakapják vissza kell adnia az aranyérmét” – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
Folyamatosan érkeznek a kormányellenes tüntetők a kilencedik napon is a fővárosi Kossuth térre, ahol este hat óráig mintegy ezer demonstráló gyűlt össze.
Demonstrálók a Gyurcsány-kormány lemondását követelő tüntetésen a Kossuth téren. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téren felállított színpadon egymást követve felszólalók beszélnek, s többük amnesztiát követelt azoknak, akiket rendzavarásért a rendőrség elfogott.

A téren almát, vizet, zsíros kenyeret és meleg levest osztanak. A meleg ételért hosszú sorokban állnak az emberek. A Parlament előtt jelenleg mintegy húsz rendőr áll. A tömeg csendben figyeli a felszólalókat.


Elszántak a szombathelyi tüntetők

Elszántságukat hangoztatták a város főterén a Gyurcsány-kormány ellen tüntetők, szavaik szerint minden este demonstrálni fognak mindaddig, amíg Gyurcsány Ferenc és kormánya le nem mond.

„Egy versenyző sem mondhatja azt, hogy a győzelemért csalt, ha rajtakapják vissza kell adnia az aranyérmét” – mondta Széll Kálmán, a városban köztiszteletben álló nyugalmazott főorvos.

A demonstráció mintegy háromszáz résztvevője a több mint egy hete kialakult forgatókönyv szerint élő láncot alkotva, egymás kezét fogva állta körül a Szentháromság szobrot, majd egymást követték a hozzászólók, a szünetekben a helyzethez illő versekkel és énekkel töltötték ki az időt. A demonstrálók között több egyházi személy is feltűnt, köztük Veres András szombathelyi megyéspüspök.

A szombathelyi tüntetők ismét szolidaritásukról biztosították a Kossuth téren tüntetőket, egyikük meghatott hangon mesélte el múlt hétfői élményeit, amikor maga is csatlakozott a parlament előtti tüntetéshez. „Jó volt ott lenni a Kossuth téren” – mondta.


A kormányfő lemondását követelték a tüntetők Szegeden

A kormányfő lemondását követelte mintegy négyszáz tüntető hétfőn este Szeged belvárosában.

Az egy hete kezdődött demonstrációsorozat a következő napokban is folytatódik – jelentette be a Kossuth- szobor előtt Péter Árpád, a szegedi tüntetések egyik vezéralakja.

A sípokkal, kürtökkel felszerelkezett tiltakozók transzparensein Igaz magyaroknak nem kell ilyen kormány, K*rvaország nekem szent, Ezért Gyurcsány megfizetsz, Aki hazudik az lop is, így jártál Feri, Ébredj magyar Megbízható városvezetést Piros lapot a kormánynak feliratok voltak olvashatók.

Az összegyűlt emberek Választási csalás, Gyurcsány takarodj , Mondjon le jelszavakat skandálták.

A tömeg nemzetiszínű zászlókkal és néhány Árpád-sávos lobogóval fél 8 után elindult, a belvárost megkerülve a rendőrség biztosította útvonalon Nagy Imre szobra elé.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még