logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány Ferenc a történtek ellenére is pályázik az MSZP elnöki posztjára – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ellenére és az önkormányzati választások végeredményétől függetlenül is pályázik az MSZP elnöki posztjára. Erről a kormányfő a Vasárnap Reggel című lapnak adott interjújában beszélt.
A fotó 2006 szeptemberében készült. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Az önkormányzati választások kimenetelével „sem az nem függ össze, hogy mit csinálunk a kormányban, sem az, hogy mi történik a pártban. Én ezért a politikáért küzdeni fogok, és ennek részeként a szocialista párt modernizálásáért is” – fogalmazott az interjúban Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő az esetleges bocsánatkérést firtató kérdésekre azt mondta: Sólyom László államfő arra kérte, hogy ismerje el: semmilyen cél nem igazolhatja, hogy bárki a demokráciába vetett bizalmat kockáztassa. Álláspontja szerint balatonőszödi beszéde maga az elismerés és a szembesítés. Hozzátette: ok van megbeszélni az egész szituációt, és mindazt, ami a beszédben van.

„A megbeszélésen ráadásul nem csak az MSZP-nek, nem csak a baloldalnak kell részt vennie, hiszen épp a baloldal kiált a változtatásért, és áll annak élére” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc. Hozzáfűzte: a politikai elit egészének volt a színjátéka az, ami 16 éven keresztül történt, és ez a magatartás “túlélési sémája lett” az ország többségének.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy a beszéd stílusa miatt – amit nem a nyilvánosságnak szánt – okkal érezhetnek csalódottságot. Ha ezen túljutunk, akkor jöhet az a kérdés, hogy a szó legeredetibb értelmében bocsánatkérésnek kell-e következnie” .



KDNP: Gyurcsány Ferencet utolérte a hazugok örök sorsa

Gyurcsány Ferenc ismét hazudott, és ismét a nemzetközi porondon. A New York Times online kiadásának adott interjújában azt állította, hogy csak májusra gyűjtött össze minden tényt a gazdaságról.

Viszont korábban, ezzel szöges ellentétben rendszeresen azt állította, hogy a rossz folyamatokkal kormányzása elejétől, 2004 őszétől fogva tisztában van. A rossz folyamatok elleplezésére nem azért volt szükség, hogy majd a győzelem után kijavítsa azokat, hanem azért, hogy a képet rózsaszínűre festve elnyerje a választók kegyeit. Például május 26-án a frakciónak is így érvelt.

Megállapíthatjuk: Gyurcsány Ferencet utolérte a hazugok örök sorsa. Már bármit mond, ellentétbe kerül önmaga valamelyik régebbi kijelentésével. Ez az a pillanat, amikor be kell fejezni. Az események dramaturgiája szerint kitöltötte a rendelkezésére álló politikai teret, és nincs tovább. Kitelt a becsülete.

Hazánk nem létezhet huzamosabb ideig abban az állapotban, hogy miniszterelnöke hazug kijelentéseket tehet büntetlenül. A kormánypárti politikusoknak addig kell lépniük, amíg nem késő.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még