×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán: Gyurcsány nem lehet megoldás, hiszen ő maga a probléma – Őszöd'15

 

Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc nem lehet megoldás a válságra, hiszen ő maga a probléma; a kormányfő döntött úgy, hogy a választások megnyerése érdekében félrevezeti a választókat.

 

A Fidesz elnökével a Heti Válasz című lap készített interjút, amely a csütörtökön utcára kerülő számban jelenik meg, és a szerkesztőség szerdán bocsátotta az MTI rendelkezésére.

Az ellenzéki politikus arra a kérdésre válaszolva, hogy mitől válság egy válság, az mondta: „jelen esetben a kormányfőtől – akin nyilvánvalóan túlléptek az események”.

„Megtehette volna, hogy Medgyessy Péter helyére lépve kezelni kezdi a duzzadó államháztartási hiányt. De önös hatalmi érdekből a hazugság politikáját választotta. Most tehát helyre kell állítani a közbizalmat, ez azonban a helyzet őszinte értékelése és a felelősség megállapítása nélkül nem fog menni” – jelentette ki.

Orbán Viktor szerint „ideje megnyugtatni a hazai és a külföldi közvéleményt, s gondoskodni kell arról, hogy még egyszer ne juthassunk el idáig”. A szükséges konzekvenciák levonása az MSZP
feladata, de az államfőnek is mindent meg kell tennie azért, hogy a köztársaság demokratikus intézményrendszere ne értékelődjön le a választópolgárok szemében – mondta.

Arra felvetésre, hogy az MSZP szerint ő szítja a háttérből az indulatokat, azt válaszolta: „A miniszterelnök úrtól tudom, hogy már a Rubicont is átléptem. De vajon ki lépi át a határt: aki lop, vagy aki tolvajt kiált? Én csak kiáltok.”

Orbán Viktor szerint a szombatra tervezett nagygyűlés vízválasztó lesz, mert – mint fogalmazott – „kiderült, hogy demokratikus díszletek mellett is el lehet titkolni a költségvetési tényeket, és el lehet adósítani az országot”.

A pártelnök beszélt arról is, hogy véleménye szerint „a baloldalnak kétféle, egy demokratikus és egy antidemokratikus énje van. A politikusaik demokratikus elveket képviselő baloldalt kezdtek építeni, de lényegében mindig vállalták a folytonosságot az egypártrendszerrel. 2004-ben újra az antidemokratikus baloldal kerekedett felül – igaz, brókerruhás, jól fésült, a kommunikáció tananyagából jól kioktatott emberek képében.

„A magyar demokrácia egyik legnagyobb kérdése, hogy a baloldal melyik énje kerekedik felül – mondta.

Orbán Viktor szerint „mesebeszéd a miniszterelnök azon ígérete, hogy a következő években 8000 milliárd forintnyi „pénztömeg hullik majd reánk .

„A legfelkészültebb uniós tagállamok sem tudják teljes egészében lehívni a rendelkezésükre álló összeget. S jó, ha nem feledjük: az MSZP-SZDSZ-kormány az előző esztendőkben elköltött 2000 milliárd forint privatizációs bevételt, és felvett 5000 milliárdnyi hitelt. Ha tehát az elkövetkezendő hét év adósságszolgálatával is számolunk, világossá válik: a pénzt, amit meg akarunk szerezni az EU-tól, a szocialisták már elköltötték – közölte a politikus.

Orbán Viktor az október 1-jei önkormányzati választásokról szólva azt mondta: „a tét egyébként sem a Fidesz győzelme, hanem a Gyurcsány-csomag visszavonatása”.

„Október elseje csak fölgyorsíthat, esetleg lelassíthat bizonyos folyamatokat. Ha nem sikerül a reformdiktatórikus módszerek helyett reformmegegyezéses utakat választani, ha nem állítanak hiteles embereket a válságkezelő szakmai programok élére, a kormány saját magát emészti el. Az önkormányzati választás eredménye ezt a tényt teszi majd nyilvánvalóvá, vagy - ha a baloldal teljesít jobban - fedi el még egy ideig” – fogalmazott.

forrás: NAVA

 

Egységesen kiállnak az EP szocialistái Gyurcsány mellett Tabajdi Csaba szerint

Az európai szocialisták bizalma töretlen a Gyurcsány Ferenc vezette kormány iránt – jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) frakciójának szerdai ülése után.

Mint az MSZP EP-delegációja az MTI brüsszeli irodájával közölte, Tabajdi Csaba a frakcióülésen tájékoztatta a képviselőket a magyarországi eseményekről, elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány
elkötelezett a gazdasági stabilizáció helyreállításában és a reformok véghezvitelében.

Martin Schulz frakcióvezető felszólalásában határozottan kiállt a Gyurcsány Ferenc vezette kormány és az MSZP mellett. Hangsúlyozta, hogy Magyarország számára most mindennél fontosabb a nyugalom, a költségvetés egyensúlyának helyreállítása és a megkezdett reformok folytatása. Schulz Wilfried Martens néppárti vezető nyilatkozatát elítélte és kifejtette, hogy a magyar helyzet belpolitikai kérdés.

Poul Nyrup Rasmussen ESZP-elnök kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc a legalkalmasabb ember Magyarország vezetésére. Csak a kormány által megkezdett reformok garantálják Magyarország fejlődését és biztosítják hosszú távon az emberek életminőségének javulását. A költségvetés helyzetének helyreállítása és a reformok folytatása érdekében minden támogatást meg kell adni a Gyurcsány-kormánynak.

Martin Schulz javasolta, hogy mindenki támogassa Poul Nyrup Rasmussen előző napi nyilatkozatát, amely pontosan és hitelesen értékeli a Magyarországon kialakult helyzetet – áll a közleményben.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.