×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Válaszok helyett idegesen nevetgél Karácsony Gergely

 

Zavarban van Karácsony Gergely, amikor a nyelvvizsgájáról kérdezik. A főpolgármester ráadásul már nem először hallgat a témában, és csak mosolyog a kérdésen. Ugyanígy reagált korábban arra is, hogy van-e doktorija. A kirobbant botrány miatt az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint Karácsony Gergelyt szabálytalanul foglalkoztatta a 2000-es években a Corvinus Egyetem, mert nem volt megfelelő képzettsége. A városvezető erre válaszul „hülyeségnek" nevezte, hogy azért kapott volna állást az intézmény akkori, baloldali kötődésű rektorától, mert Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt – közölte az M1 Híradója.


Azt mondta a köztársasági elnökről, hogy piti tolvaj, és hazudozó?” – tették fel a kérdést Karácsony Gergelynek. „Hát, bocsánat, de most mit mondjak?…itt tartunk…” – így ítélkezett Schmitt Pál volt köztársasági elnök doktori disszertációjáról egy interjúban a jelenlegi főpolgármester még 2012-ben.

Jajj, istenem, hagyjuk már ezt a hülyeséget, tényleg…” – és így reagált, amikor saját botrányáról kérdezte a Mediaworks Hírcentrum újságírója, hogy miként lehetett tanársegédje, majd pedig adjunktusa a Corvinus Egyetemnek, miközben sem a kinevezésekhez szükséges C típusú nyelvvizsgával, sem pedig a szükséges doktorjelölti jogviszonnyal nem rendelkezett.

Karácsony Gergely egy hete még azt állította: egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként. Ám

a főpolgármester arról hallgatott, hogy csak 2004 és 2008 között töltötte be ezt a pozíciót, utána négy évig már adjunktusként tanított.

A balliberális politikus a személyét érintő kényes kérdések megválaszolását következetesen kerüli, helyette inkább idegesen nevetgél. Ezt tette akkor is, amikor újból feltették számára a kérdést, hol a nyelvvizsgáját igazoló dokumentum?

Az ügyben az Oktatási Hivatal is vizsgálatot folytatott. Ennek eredményét a bennfentes.hu oknyomozó portál a közelmúltban hozta nyilvánosságra, amiből kiderült: Karácsony Gergelynek nem volt meg a megfelelő képzettsége, így jogszerűtlenül alkalmazta őt a Corvinus egyetem a 2000-es években.

A főpolgármester korábban azt is mondta: azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta.