×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Az MSZP-frakció támogatja Gyurcsány Ferencet – Őszöd'15

 

Az MSZP képviselőcsoportja egyhangúlag támogatja Gyurcsány Ferencet és a kormány politikáját. Ezt Lendvai Ildikó frakcióvezető jelentette be hétfőn este Budapesten, a szocialista frakció zárt ülését követően, melyen a miniszterelnök is jelen volt.

„Ahogy eddig, továbbra is támogatjuk a kormány politikáját és az azt megvalósító miniszterelnököt. Támogatjuk, mert ezt a politikát közösen alakítottuk ki, és közösen fogjuk sikerre vinni” – ismertette a frakció állásfoglalását a politikus.

Hozzátette: ugyancsak támogatja a képviselőcsoport a reformok és az egyensúlyteremtés politikáját, végrehajtják a szükséges reformokat, megőrzik a politikai stabilitást, és biztosítják a
nyugodt fejlődést.

Mindezt kiegészítve az MSZP frakcióvezetője elmondta még, állást foglaltak arról is, hogy szakítanak a „hazug önáltatással”.

Gyurcsány Ferenc a történtekkel kapcsolatban kifejtette, nem szabad és nem kell azzal foglalkozni, hogy került nyilvánosságra a májusi frakcióülésen készült hangfelvétel, majd hozzátette: az egész ügy nem személyes kérdés, mert arról szól, van-e ereje az MSZP-nek kitörni a politikai féligazságokból.

Azzal összefüggésben, hogy miért nem kell foglalkozni a hangfelvétel nyilvánosságra kerülésével, a miniszterelnök azt mondta, a frakció egymásban bízó emberekből áll, a képviselőcsoportban szövetségesei, barátai, és partnerei vannak, akiktől támogatást, őszinteséget és nyugodt politikai együttműködést kap.

”Örülök annak, hogy a frakció vezetése végül szavazásra tette fel a kérdést (...), hogy mindenki világossá tehesse: olyan országot akar, ahol nem a riválisok küzdelmei, hanem az ország nagy
történetei a meghatározóak” – hangsúlyozta a kormányfő.

Kérdésre válaszolva kifejtette: Sólyom László köztársasági elnöknek a nap folyamán megfogalmazott véleménye "akkurátus és fontos" nyilatkozat. Ezt a gondolatát kiegészítve úgy fogalmazott:
most a közbizalom helyreállítása a legfontosabb.

Gyurcsány Ferenc megjegyezte még, most az a kérdés, az MSZP a nemzeti progresszió fő ereje lesz-e.

A rövid sajtótájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kormányfőt, általában mit gondol a hazugságról. A miniszterelnök válaszában azt mondta, a bizalom helyreállítása a hiteles politika.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.