logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiborította a volt jobbikosokat, amit Jakab 2006-ról mondott

A Jobbik korábbi tagjait megdöbbentette, hogy a párt jelenlegi elnöke, Jakab Péter az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek minapi vitájában ribilliónak nevezte a 2006-os, drámai eseményeket – írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

Novák Előd, a párt alapítója a lapnak úgy fogalmazott, 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. Hangsúlyozta: a Jobbik a 2006-os események nyomán megerősödött nemzeti radikális ellenállásnak köszönheti parlamentbe jutását, „most mégis a rendőrterror legfőbb irányítója”, Gyurcsány Ferenc vezeti „az elvtelen balliberális szivárványkoalíciót”, amelynek a párt is részese.

Jakab láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat” – vélekedett Novák Előd.

A Magyar Nemzet megszólaltatta Gaudi-Nagy Tamást is, aki szerint Jakab Péter nyilatkozata mind tartalmában, mind nyelvezetében „annak bizonyítéka, hogy teljes mértékben elárulta a 2006. őszi nemzeti ellenállás Gyurcsány-kormány ellenében képviselt törekvéseit”. Hozzátette: a Jakab-féle Jobbik árulási folyamatának betetőzését látja abban, hogy a párt szövetségbe forrt azokkal, akik „ezt a kegyetlen, emberi jogokat sárba tipró és magyarellenes rendszert működtették”.

A lap felidézte, hogy a miniszterelnök-jelölti vitában Jakab Péter azt mondta: egy kormányváltás esetén „az első héten minden olyan törvényt és jogszabályt hatályon kívül kell helyezni, ami lehetővé tette a pártállam kiépítését, a pártállam vezetőit pedig meneszteni kell”. „A felső vezetésben teljes sorcserét kell végrehajtani, beleértve a rendőri vezetőket is” – idézte a pártelnököt.

A Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy Jakab miért menesztené a rendőrség jelenlegi vezetését, illetve kiket találna alkalmasnak helyettük, a Jobbik sajtóosztálya közölte: „a jelenlegi elnyomó rendszer leghűségesebb kiszolgálóival és támaszaival” nem kívánnak majd együtt dolgozni, az állomány „megkérdőjelezhetetlen felkészültségű és tisztességű” szakembereinek munkájára viszont számítanak.

A pártelnök „ribilliós” kiszólásáról pedig meglehetősen zavarosan úgy fogalmaztak, hogy egy kormányváltás esetén „itt nem lesznek a 2006-os események idején tapasztalható rendőri túlkapások, nem lesznek rendbontások, biztonságos és békés lesz az átmenet. Az emberek ugyanis nem kérnek már a ribillióból – nyugodt kormányváltást szeretnének. Orbánékat leszámítva mindenki ebben érdekelt”.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még