logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább dagad Karácsony kinevezési botránya

Karácsony Gergely főpolgármester nem vitatja, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott a Budapesti Corvinus Egyetemen, de az egyetemre hárítja a felelősséget – írta a Magyar Nemzet szerdán.

A Mediaworks Hírcentruma kedden, a szentendrei fórumán kérdezte a politikust – közölték –, és Karácsony Gergely azt mondta, semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett.

Állítása szerint egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként, ám – folytatta a lap – arról hallgatott, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd, utána négy évig már adjunktusként tanított, „minden bizonnyal” magasabb bérért.

A Magyar Nemzetben az is olvasható, hogy az adjunktusi kritériumoknak Karácsony Gergely „még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni”. A főpolgármester most úgy magyarázkodik, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta” – közölték.

A napilap felvetésére, hogy azért kivételeztek vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt, a főpolgármester a napilap beszámolója szerint azt válaszolta: „Hagyjuk már ezt a hülyeséget!

A Magyar Nemzet felidézte: lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, amely megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, mert hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még