×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bukott miniszterelnök-jelölt biztosította támogatásáról Karácsony Gergelyt

 

A megszorításairól hírhedt Bajnai Gordon kétes értékű ajánlásával gazdagodott a főpolgármester.

Megszokhattuk, hogy a 2010 előtti világ emblematikus alakjai sorra tűnnek fel a főpolgármester mellett, gondolhatunk itt Draskovics Tiborra vagy Gál J. Zoltánra – előbbi Gyurcsány minisztere, utóbbi Gyurcsány bevallása szerint barátja –, most pedig Bajnai „fájni fog” Gordon egykori miniszterelnök biztosította támogatásáról Karácsony Gergelyt.

A volt miniszterelnök közösségi oldalán közzétett bejegyzésében fejtette ki álláspontját a baloldali előválasztásról és arról, hogy miért gondolja Karácsony Gergelyt a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek.

Mint írta: „Hideg logika, racionális elemzés alapján jutottam oda, hogy a szükséges többség megteremtésére, a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom. Ezért fogom a szeptemberi előválasztáson őt támogatni és ezt ajánlom - párt- és személyes szimpátiától függetlenül - minden előválasztó társamnak is.”

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc 2009-es lemondása után kerülhetett a miniszterelnöki székbe a több hétig tartó és azóta is köznevetség tárgyának számító miniszterelnöki casting után.

Kormányon megvalósított számos olyan megszorítást, amit még a Gyurcsány-kormány kezdett meg, például lecsökkentette a GYED idejét, elvette a 13. havi nyugdíjat és megpróbálta bevezetni az ingatlanadót is.

Utóbbit csak azért nem tudta megtenni, mert a törvény alkotmányellenes volt.

A 2010-es választások előtt a tervezett költségvetési hiány mintegy 75 százalékát elköltötték, így adták át a kormányzást a választásokon győztes Fidesznek.

A libás Gordon néven elhíresült Bajnai 2010 után egyszer még megpróbálkozott újra magához ragadni a hatalmat, amikor az Együtt 2014 nevű formáció vezetőjeként tűnt fel, amit a választások után ott is hagyott, végül ez a mikropárt is néhány évnyi agonizálás után eltűnt.