×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A Kádár-korszak nosztalgiájával szólítaná meg az embereket Szanyi Tibor

 

A Magyar Nemzet tudósítása szerint az egykori MSZP-s képviselő, aki jelenleg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) párt miniszterelnök-jelöltje, sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt 30 év politikai elitje azon munkálkodott, hogy "relativizálja" a Kádár-korszak vívmányait. Szeptember 11-én, a II. Munkás büszkeség napján mutatja be az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, Szanyi Tibor a pártja választási programját, a Kádár János-tervet, a magyar nép szociális felemelkedésének alapvetéseit.

 

Magyarország 1000 éves történelme során a Kádár-korszak volt az egyetlen, amely milliók számára felemelkedést jelentett” – kezdte beszédét Szanyi Tibor a képviselői irodaház előtt. – Pártunkkal úgy gondoljuk, hogy

Kádár János neve ma egy olyan hívószó lehet, amellyel a dolgozók azonosulni tudnak és támogatni fogják törekvéseinket a 2022-es országgyűlési választásokon.

A politikus hozzátette, hogy pártjával szeptember 11-én mutatja be a Kádár János-tervet az II. Munkás büszkeség napján, amely a 2022-es országgyűlési választások során a politikai programja lesz majd.

Székely Sándor országgyűlési képviselő a tájékoztatón sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évtizedekben a munkásünnepek fokozatosan veszítettek jelentőségükből.

Ezért a hagyományok újradefiniálása jegyében a Magyar Szolidaritás Mozgalom 2019. május 1-jén rendezte meg az I. Munkás büszkeség napját (MBN) az egykori Zöld Pardon helyén, amelynek folytatása 2020-ban a pandémia miatt elmaradt, viszont 2021-ben csak halasztást szenved, május 1-jéről szeptember 11-re tettük át, azonos helyszínnel” – mondta az ISZOMM alapítója.

A 2021-es MBN meglehetősen közel esik a jövő évi országgyűlési választásokhoz, s ennek okán Székely Sándorék ez alkalommal vezetik fel a választási programjukat is jelentő Kádár János-tervet – erősítette meg az országgyűlési képviselő.

Az eseményen szabad, családias délelőtti programok is lesznek, majd a politikai tartalmat jelentő déli órák után az este a rock- és punk zenekaroké lesz, köztük a Hétköznapi Csalódásoké” – tette hozzá. – „A rendezvény célja az, hogy áttekintsük a magyar baloldal helyzetét. Gyakorlatilag egy baloldali Tusványost szeretnénk elérni az évek alatt” – zárta gondolatait a politikus.