logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint az alábbiak közül melyik volt a legnagyobb hatással Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésére?

| Szerző: hirado.hu
Elemzői várakozások szerint Karácsony Gergely lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje, ugyanakkor alkalmatlanságát az elmúlt hónapokban több kínos ügy is bizonyította, amelyek csökkentették népszerűségét. Ma ebben a témában kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy mit gondolnak arról, hogy mely botrány volt a legnagyobb hatással Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésére? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Az elemzői várakozások szerint Karácsony Gergely lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A Századvég ennek tükrében vizsgálta meg augusztus végén, hogy a választók inkább Orbán Viktort vagy Karácsony Gergelyt látnák szívesebben miniszterelnöki pozícióban. Az olyan kiélezett helyzetben, mint amilyen a koronavírus-járvány időszaka is, az emberek a határozott és erős vezetők mögé sorakoznak fel. Orbán Viktort a megkérdezettek 69, míg Karácsony Gergelyt 19 százaléka látja ilyen vezetőnek.

Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésére több kínos ügy is hatással volt az elmúlt hónapokban. Sorra kerültek elő olyan botrányok, amelyek megkérdőjelezik a főpolgármester alkalmasságát vezető pozíció betöltésére.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely nem tudta leírni a saját nevét a baloldali előválasztás jelölőívén. A keresztnevét Gelgelynek írta Gergely helyett.

Korábban pedig már kiderült az is, hogy Karácsony Gergely egy világváros vezetőjeként, miniszterelnök-jelöltként nem beszél angolul. Hónapok óta próbálja titkolni az angol tudása és állítólagos nyelvvizsgája körüli ellentmondásokat. A titkolózás ellenére számos botrányos videó került nyilvánosságra, melyből egyértelművé vált, hogy a nyelvtudása kapcsán sumákoló baloldali főpolgármester komoly nyelvi akadályokkal küzd. A rendszerváltás után nem volt példa arra, hogy egy megválasztott miniszterelnök ne beszéljen nyelveket.

Karácsony Gergelynek a főváros vezetőjeként a napkezdéssel is gondjai akadtak. Szintén botrányt kavart, hogy augusztusban, a hosszú hétvégét követő hétfő reggel otthonából fél 10-kor jelentkezett be a főpolgármester, hogy álmos szemekkel egy kávé mellől megossza gondolatait a baloldali előválasztásról. Kevés dolgozó magyar tudhat magáénak kényelmes fél 10 körüli napkezdést.

Karácsony Gergely népszerűségének továbbá az sem tett jót, hogy egyértelmű vált, ha felveszi a munkát, akkor is leginkább a miniszterelnök-jelölti kampányával foglalkozik, a városházi ügyeket a kabinetvezetője vette át. Csak az utóbbi hetekben Szegeden, Nyíregyházán, Kiskunfélegyházán és Szombathelyen vett részt Karácsony kampányeseményen, ez idő alatt aligha foglalkozhatott a főváros ügyeivel, pedig lenne mit tenni.

Eközben a fővárosiak életét hatalmas közlekedési dugók nehezítik, az utakon egyre nagyobb a káosz.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még