×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán Viktor megérkezett a kötcsei piknikre, Varga Judit elárulta mik lesznek a legfőbb témák

 

Egy év kihagyás után szombaton tartják a hagyományos jobboldali évadnyitót Kötcsén, a Dobozy Kúriában. A konzervatív politikusok, valamint a polgári, nemzeti értelmiséghez tartozó holdudvar részvételével tartott kötetlen hangulatú, piknik jellegű találkozón minden évben több százan vesznek részt. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani – hangzott el az M1 Híradójában.


A teljes magyar sajtó várta az érkező politikusokat, közéleti szereplőket az idei kötcsei találkozó előtt. Az idén 20 éves kötetlen közéleti pikniken szó lesz Európa jelenéről és jövőjéről is, amiben Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vesz.

Nagyon szép vitán fogok részt venni Európa jövőjéről, ahol arról lesz szó, hogy a jelen válságból az elmúlt évek válságaiból milyen válaszokat kell adni Európának. Szerintem nem több Európa a válasz, hanem egy jobb minőségű, okosabb Európa a válasz”.

A Fidesz alelnöke azt mondta:

természetesen téma lesz a koronavírus-járvány és a jövő évi országgyűlési választás is.

A honvédelmi miniszter szerint az afgán helyzet miatt kialakuló migrációs nyomás is kiemelt témája lesz a pikniknek.

Arról lesz szó, hogy mit tesz a kormány, mit tudunk tenni annak érdekében, hogy Magyarország, a magyar emberek békéje, biztonsága, a magyar családok boldogulása, segítése milyen formában valósítható meg” – mondta Benkő Tibor.

A kötcsei pikniken szombat délután felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is, aki érkezéséről egy rövid videót is megosztott közösségi oldalán.