A Karmelita kolostorban látta meg ellenségképét Gyurcsány

 

Az ellenzék „ki fogja söpörni a hatalomból” a Karmelita kolostorban ülő „nemzetrabló, nemzetáruló brigádot”, jövő tavasztól „jó kézben lesz a haza sorsa” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap Budapesten, a DK XI. kongresszusán és az ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban.


A pártelnök hangsúlyozta: szembe kell szállni azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a jelenlegi rendszer „kirángassa” Magyarországot az Európai Unióból.


„Mert a mi ellenfeleink nem Berlinben vannak, nem Párizsban, nem Madridban és nem Lisszabonban (...). A mi ellenfeleink, a Karmelita kolostorban ülő, az őt körülvevő, az általa épített nemzetrabló, nemzetáruló brigád. Ők az ellenfeleink, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból” – fogalmazott a volt miniszterelnök

Beszéde végén Gyurcsány Ferenc megfenyegette a kormánypárti politikusokat, azt mondta: nem ígér bocsánatot.

Kijelentette: a választásokkal kormányt fognak váltani, de rendszert váltani csak kormányzással lehet majd.
Ezt a rendszerváltást Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogja vezetni, mert ő az, aki képes arra, hogy egyszerre legyen kemény, miközben kompromisszumokkal összetart egy koalíciót.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a rendezvényen arról beszélt: nem egyszerűen kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb, mert egyre közelebb van a „Huxit”, Magyarország kilépése az Európai Unióból.

A választás tétje nemcsak az lesz, hogy igazságos és tisztességes Magyarországot akarunk-e, hanem hogy mi, illetve gyerekeink és a unokáink életében Európa felé megyünk vagy „kacsingatunk” egyre inkább kelet felé – mondta.

A kormánypártok szerint továbbra is Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője, ezért petíciót indít a Fidesz szeptembertől Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! – erről Kocsis Máté frakcióvezető beszélt reggel a Kossuth Rádióban.

A Fidesz szerint a baloldali kormányok 2002 és 2010 között tönkretették az országot, és most is óriási károkat okoznának ha hatalomra kerülnének.

„Világosan látszik az is, hogy azok a politikusok, akik a Gyurcsány-show részei, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Dobrev Klára, sorolhatnám, mindazok, akiket most miniszterelnök-jelöltként futtatnak vagy kampányolnak mellettük, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy melyikőjük miként indul, vagy miként nem indul. A baloldal felett a teljes kontrollt az elmúlt években Gyurcsány Ferenc szerezte meg” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.