×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Karácsony ismét ígérget, de ennek már nem dőlnek be a szavazók

 

Karácsony Gergely elutasítottsága még a baloldali összefogásénál is nagyobb – erre az eredményre jutott a Századvég Intézet legújabb felmérésében. A kutatás szerint a főpolgármester választói megítélése mélypontra került. A válaszadók leginkább beváltatlan ígéretei, a rosszul ütemezett felújítások a rendszeressé váló forgalmi dugók, valamint városvezetői teljesítménye miatt fordultak el Karácsony Gergelytől – közölte az M1 Híradójában.


Se Városháza park, se légkondicionált metrószerelvények. Kettőből nulla: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása előtt tett számos ígéretének ugyanez a mérlege. A Párbeszéd társelnöke 2019-ben egyebek mellett a nyugdíjasoknak biztosított fűtéstámogatással és a 14 év alattiaknak ígért ingyenes tömegközlekedéssel is kampányolt.

Utóbbi ígéretével azonban már megválasztása után két nappal szembe ment, és több, akkor a kampányban szereplő hangzatos terv is csak terv maradt. „Karácsony Gergelyre szavaztam, de már bánom őszintén” – a főpolgármester teljesítményéről mostanra egyre gyakoribbak az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok, különösen azóta, hogy elemzők szerint Karácsony Gergely nyilvánosan is elengedte a főváros kezét.

Néhány hónapja, megválasztása után alig másfél évvel már

ismét közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek jelentkezett, bejelentése óta pedig újra aktív kampányba fogott.

Újabb ígéreteiről és miniszterelnök-jelölti programjáról beszélt német a Die Zeitnak is. Csakhogy a szövegből hamar kiderült: Karácsony Gergely ismét hamis képpel próbálhatja maga mellé állítani a szavazókat.

Az interjúban végig menedékkérőknek nevezte az Európába érkező gazdasági migránsokat, és azt mondta: az ő védelmük a balliberális szövetség alapprogramja. Közben saját magát lebuktatva azt is elismerte, hogy ezt el fogják titkolni a kampányban.

„Megmondom őszintén: ezzel nem nyerhetjük meg a választást. A menedékkérők jogai erkölcsi kötelesség és programunk részét képezik, de ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra” – fogalmazott.

Nyilatkozata miatt Karácsony Gergely szokásához híven kedden már a közösségi oldalon magyarázkodott.

A cikkben megfogalmazottak ellenére most azt írta: szerinte számos külföldi és hazai interjúban is világossá vált, hogy nem támogatja a gazdasági bevándorlást.

Szavai valóságtartalmában azonban úgy tűnik egyre kevesebben hisznek. A Századvég legfrissebb kutatása szerint Karácsony Gergely választói megítélése mélypontra került. A felmérés alapján a válaszadók a főpolgármester beváltatlan ígéretei, a rosszul ütemezett felújítások a rendszeressé váló forgalmi dugók, valamint Karácsony Gergely városvezetői teljesítménye miatt fordultak el a politikustól.

A felmérésből kiderül, hogy a főpolgármestert a megkérdezettek 57 százaléka ítéli meg kedvezőtlenül, míg a baloldali együttműködést 54 százalékuk. A Századvég a kutatásban úgy fogalmaz: Karácsony Gergely elutasítottsága még a baloldali összefogásénál is nagyobb.