×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Feltérképezték a Cseh Katalinhoz köthető céghálózatot, az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálhatja az ügyet

 

Kicsivel több mint három perc alatt megismerhető az a céghálózat, amelyet a sajtó Cseh Katalinhoz köt. Ilyen hosszú az a videó, amit a PestiSrácok.hu készített, és amiben felvázolták azt, hogy miként épül fel az egy telephelyre bejelentett társaságok rendszere. A Magyar Nemzet írt először arról, hogy a Pannónia Nyomda Kft. – amelynek 2013 és 2018 között Cseh Katalin volt az ügyvezetője – adott esetben olyan fióktelepet választott magának, amellyel nagyobb arányú európai uniós támogatást lehetett megszerezni. A Fidesz szerint felmerül az európai uniós forrásokat érintő csalás gyanúja, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordulnak – hangzott el az M1 Híradójában.


Látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu azokat a cégeket, amelyek az internetes oldal szerint Cseh Katalin, Momentumos politikushoz köthetők. A portálon azt írták, hogy hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárták fel, amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrást – ahogy fogalmaztak – „gründoltak” a Cseh család köréhez tartozó cégeknek.

Csaknem három hete jelentkezett egy rejtélyes álarcos, aki azt állította, hogy egy kettős játékot űző politikust fog lebuktatni.

A sajtóban végül a momentumos Cseh Katalint nevezték meg.

A Momentum Európai Parlementi képviselője cáfolja mindezt. „Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez” – fogalmazott Cseh Katalin.

Később az is kiderült, hogy a családi cég arra hivatkozva is nyert 68 millió forintos uniós támogatást, hogy a 2024-es budapesti olimpia megszervezésében vesz részt. Miközben éppen Cseh Katalin volt az egyik vezéralakja az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek.

Ráadásul a vállalat egy már létező technológiával pályázhatott.

A bennfentes.net szerint abban a céghálóban, amely a Cseh családhoz tartozó Pannónia Nyomda Kft. körül alakult ki, megtalálható egy olyan vállalat, amelynek a svájci anyavállalata már 2013-ban kifejlesztett egy hologram gépet.

„Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, ezért fordul a Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz jelentette ki Deutsch Tamás csütörtöki videónyilatkozatában.

A nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője hozzátette: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik. A fideszes politikus közölte:

„akasztják a hóhért”, Cseh Katalin lelepleződött.

„Feketelistára az uniós pénzzel visszaélőket! Meg kell védenünk az uniós pénzeket a korrupciótól. Mi azért dolgozunk, hogy az EU-s pénzeket ne lehessen ellopni – ezeket mind Cseh Katalin mondta. Természetes, hát, hogy e szerint kell eljárni a Cseh Katalin-ügyben” – szögezte le.

Deutsch Tamás azt mondta, kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta: visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás.