×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Túlélték a kommunizmust, Karácsonyt már nem

 

„A Lánchídnál lévő virágágyások túlélték a kommunista évtizedeket, de nem élték túl a baloldali zöldpolitikát ” – írta a miniszterelnökség parlamenti államtitkára a közösségi oldalon. Dömötör Csaba a főváros ikonikus helyszínről két korabeli képet tett közzé, ezzel szemléltetve, hogy „a virágágyásokat még a T-34-es tankok is megkímélték 1956-ban”.


 

A Városháza szerint csak átmenetileg, a Lánchíd felújításának idejére tűntek el a virágok a fővárosi Clark Ádám térről, többen azonban értetlenül állnak a Budapest kizöldítését ígérő városvezetés megoldása láttán. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az ikonikus virágokat még az ötvenhatban bevonuló orosz tankok is megkímélték – hangzott el az M1 Híradó

Budapest történelmi színeiben: sárgában, pirosban és kékben pompáztak tavaly ilyenkor a Clark Ádám tér körforgalmának virágai.

A csomóponton most a növények helyén szinte még friss a beton, a sárga virágágyások helyett pedig sárga kerékpársávok jelentek meg. A városképi jelentőségű helyszín ledózerolása a baloldali vezetés szerint a Lánchíd felújításának velejárója. Karácsony Gergely a lépést azzal magyarázta, hogy a munkálatok idejére enyhíteni szeretnének az autósok kellemetlenségein.

A Lánchídnál lévő virágágyások túlélték a kommunista évtizedeket, de nem élték túl a baloldali zöldpolitikát

– írta a miniszterelnökség parlamenti államtitkára a közösségi oldalon. Dömötör Csaba a főváros ikonikus helyszínről két korabeli képet tett közzé, ezzel szemléltetve, hogy „a virágágyásokat még a T-34-es tankok is megkímélték 1956-ban”.

A városban történt közlekedési vagy más beruházások kapcsán a beavatkozások révén mindig egy nagyon részletes véleménykutatást végzünk, hogy mik az emberek igényei.

Bár Karácsony Gergely a kampányban és megválasztása óta is azt hirdeti, hogy a zöld területek védelménél csak a fővárosiak véleménye fontosabb számára, a Clark Ádám tér átrendezésébe nem volt beleszólásuk a budapestieknek.

Az általános felháborodás miatt a Karácsony Gergelynek néhány napja a közösségi oldalon kellett magyarázkodnia, ahol azt ígérte, a területet csak átmenetileg vonják be a forgalomba és a munkálatok végével nem csak a Lánchíd, hanem a virágágyás is szebb lesz.

A tervek szerint azonban a legjobb esetben is másfél-két évig maradhat így a körforgalom,

pedig a betonozatlan, szabadon hagyott terület pusztán a negyede az egykori virágágyásnak.

A körforgalomba besűrített biciklisávok ráadásul az arra közlekedők szerint veszélyesek is. A Metropolnak a megkérdezett autósok és kerékpárosok is azt mondták, hogy túl szűk helyen kell majd kerülgetniük egymást, ami miatt a Clark Ádám tér balesetgócpont lehet.

Az M1 Híradónak nyilatkozó budapestiek arra panaszkodtak, hogy Karácsony Gergely döntéseivel a főváros napról napra élhetetlenebb lesz.

„Karácsony Gergely most saját zöldpolitikájával is hazugságspirálba került”

– erről már a XXI. Század vezető elemzője beszélt az M1-nek. Deák Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a főpolgármester választási ígéreteiből szinte semmi sem valósult meg.

A választási kampányt követően az Andrássy úton felszedték azt a zöld szőnyeget, ami lefedte a törmeléket az Andrássy úton, majd azt ígérte, hogy ott egy füvesített rész lesz. Mind a mai napig az Andrássy úton sem történt meg az a füvesítés, amit megígért Karácsony Gergely. Ez már a sokadik olyan mozzanat és szimbolikus jelentőségű ügy, amiben az a zöldpolitika, az az ígéret halmaz tűnik el, amit Karácsony Gergely a választási kampányban megfogalmazott”.

Az elemző szerint Karácsony Gergely koncepció nélkül vezeti a várost, amit a budapestieknek kell elszenvedniük.

A Fidesz szerint

a főpolgármester nem Budapest mindennapjaival foglalkozik, és a város üzemeltetését is képtelen kézben tartani.

Láng Zsolt fővárosi frakcióvezető videóüzenetében azt mondta: Budapestet a közlekedési káosz, új és értelmezhetetlen biciklisávok, leszerelt hulladékgyűjtők, le nem vágott gaz, valamint rovarhotelek jellemzik.

Hozzátette:

ugyanakkor kormányellenes plakátkampányra, tanácsadókra és haverok megbízására mindig akad néhány százmillió a baloldali városvezetésnél.

Budapestnek olyan vezetésre lenne szüksége, amely minden nap a fővárosiak érdekében dolgozik. Mi azonban azt látjuk 2019 óta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és csapata mindent csinál, csak nem Budapest mindennapjaival foglalkozik. Leginkább a saját politikai karrierjüket építik”.