Fidesz: A baloldal megmutatta, amikor hatalmon volt, hogy csak sanyargatni tudja a nyugdíjasokat

 

Gyurcsányné beszél a nyugdíjasok védelméről, de amikor lehetőségük lett volna tenni az idősekért, akkor inkább magukra hagyták őket – kommentálta a Fidesz Dobrev Klára DK-s politikus pénteki nyilatkozatát közleményben.

Hozzátették: „a baloldal megmutatta, amikor hatalmon volt, hogy csak sanyargatni tudja a nyugdíjasokat”.


A válságos időkben elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót akartak bevezetni, sőt az egészségügyet is fizetőssé akarták tenni az időseknek” – sorolta a nagyobbik kormánypárt.

Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP ezzel szemben továbbra is igyekszik kiszámítható és biztonságos életet biztosítani az időseknek.

Az elmúlt években csökkentettük a rezsit, valamint folytatódik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése, ami 2,5 millió embert érint Magyarországon. Emellett bízunk abban, hogy jövőre is tudunk nyugdíjprémiumot fizetni, mert a gazdaság növekedése lehetővé teszi” – emlékeztettek.

Kiemelték: a kormánypártok, mint ahogy eddig, jövőre is megbecsülik a nyugdíjasokat.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján azt ígérte, kormányra kerülése esetén visszaállítja a nyugdíjszámítás svájci indexálását.

A címlapfotó illusztráció.