Az iskolások hazafias nevelését kritizálta Niedermüller Péter

 

Csütörtökön napvilágot látott egy videófelvétel, amelyen Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter a munkaerőpiacra hamarosan kikerülő fiatalok nemzeti jellegű képzését kritizálta Dobrev Klára és más DK-s politikusok társaságában. Az erzsébetvárosi Fidesz közleménye.

„Csendesen mondom, hogy abba gondoljunk bele, hogy azok a gyerekek, akik ma vannak az általános iskolában, azok ugye 15-20 év múlva fognak kikerülni a munkaerőpiacra, és ugye, hogyha most tele tömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?” – mondta a DK-s Niedermüller Péter a videófelvételen.

„A Fidesz erzsébetvárosi szervezetének és minden jóérzésű magyar ember nevében szeretném felháborodásomat kifejezni Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármesterének szavai miatt” – reagált Bajkai István, a városrész fideszes országgyűlési képviselője.


„Nincs sikeres és erős magyar nemzet versenyképes tudás, nemzeti érzelem és nemzetért érzett felelősség nélkül. Egyértelmű, hogy a DK a kereszténység után azon embereket is kirekesztené, akik nemzeti érzelműek és hisznek a sikeres, gyökereire és nemzeti értékeire büszke Magyarországban”

– kommentálta az eseményt a fideszes képviselő.

„A DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is” – tette hozzá a közlemény szerint.

A címlapfotó illusztráció.