×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hamis képet épít magáról a kampányban Karácsony Gergely

 

Rosszul sült el Karácsony Gergely szombati akciója, amikor szülőfalujából, Nyírtassból közölt videóban jelentette be, hogy újra elindul a miniszterelnöki posztért. A nyírtassiak az Origónak nyilatkozva elmondták, hogy Karácsonyt utoljára négy éve látták a faluban, amikor szintén a kampány miatt látogatott oda. Közben Gyurcsány Ferenc is reagált Karácsony Gergely indulására, a DK vezére szerint a főpolgármester ugyanolyan programot hirdetett meg, mint ők – hangzott el az M1 Híradójában.

Nyírtasson jelentette be szombaton Karácsony Gergely, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson. A főpolgármester szerint szülőfaluja az a helyszín, amely politikai identitásának alapját jelenti.

„Innen viszem magammal a természetnek azt a természetes közelségét, amit egy faluszélen csavargó, bogarászó, madarászó falusi kisfiú érezhet. Ma már ezt úgy mondanám, hogy innen viszem magammal a zöldpolitikát” – jelentette ki Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt.

Karácsony Gergely hamis képet mutat magáról a kampányban” – a helyiek közül többen is ezen a véleményen vannak. Az Origónak volt, aki arról beszélt:

a főpolgármester csak akkor téved Nyírtass felé, amikor politikai érdekei úgy kívánják.

Karácsony Gergely az elmúlt napokban több hasonló fiaskóba is belefutott: nyírtassi identitása mellett egyetemi adjunktusi múltja is megkérdőjeleződött, amikor kiderült, önéletrajzában foglaltakkal ellentétben sosem szerzett doktori címet.

Korábbi főnöke, a most a Corvinus Egyetem rektoraként dolgozó Lánczi András erről a Mandineren írt. Úgy fogalmazott: Karácsony Gergely nyolc év alatt sem tudta megszerezni doktori fokozatát, hiába adott meg az egyetem minden támogatást neki, végül oktatói állását is emiatt kellett megszüntetni.


Az M1 stábja hétfőn szerette volna megtudni a főpolgármestertől, hivatalos önéletrajzában miért állította azt, hogy van doktori fokozata, miközben nincsen, és miért nem volt elég neki egy évtized a diploma megszerzésére. A Párbeszéd újdonsült miniszterelnök-jelöltje azonban válasz helyett elsietett a kamera előtt.

Karácsony Gergely eddigi teljesítményére és a politikus miniszterelnök-jelölti indulásának hírére a nagyobbik kormánypárt vasárnap a közösségi oldalon reagált. A videó szerint a baloldali előválasztás már ismert forgatókönyv alapján működik, és a verseny igazi győztese nem a pozíciót végül elnyerő politikus, hanem Gyurcsány Ferenc lehet.

A DK elnöke úgy tűnik ezt egyre kevésbé titkolja. Vasárnap közösségi oldalán egyértelműen arra utalt, hogy mindegy, ki nyeri az előválasztást, mert minden jelölt azt az álláspontot és programot képviseli, amit a Demokratikus Koalíció hangoztat.

A politikában nincs szerzői jog. Ha innen nézzük, akkor ez a mi sikerünk

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Az elemzők által előre eldöntöttnek tartott baloldali előválasztást ráadásul sajtóhírek szerint nemcsak Gyurcsány Ferenc, hanem a baloldali média egy része is befolyásolhatja. A Pesti Srácok információi szerint Karácsony Gergely korábbi helyettese, Dorosz Dávid például május elején a balliberális Telex társ-főszerkesztőjével találkozott egy budapesti szórakozóhelyen.

A most a Párbeszéd kampányfőnökeként dolgozó Dorosz Dávid szemtanúk szerint hosszasan és jó hangulatban egyeztetett Dull Szabolccsal. Az ügyről mindketten azt állították: szerintük a találkozóban nincsen semmi kivetnivaló.