Kiderült a titok, ami sosem volt titok: miniszterelnöki álmokat dédelget Karácsony

 

Miniszterelnök-jelöltként indulok az ellenzéki előválasztáson – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. Hollik István szerint „elérkeztünk a Gyurcsány-show újabb állomásához, most Karácsony Gergely lép porondra”.

Napok óta rebesgették a hírt mi szerint Karácsony Gergely főpolgármester is rajthoz áll miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson.

Pénteken pedig Karácsony pártja a Párbeszéd egy közleményben tudtatta, hogy a párt küldöttgyűlése felkérte Karácsonyt az indulásra.


Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ellenzéki előválasztásra utalva szombaton úgy fogalmazott: „a rendező”, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök „már korábban színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Nemtudom Andrást, Jakab Pétert, akire a bohóc szerepét bízta, feleségét, Dobrev Klárát”.

Most pedig „angolul nem beszélő extanácsadóját”, Karácsony Gergelyt is színpadra hívta – tette hozzá.

Hollik István azt mondta: a főpolgármester ráadásul már bizonyította hűségét, hiszen „Gyurcsány összes emberének talált valamilyen kifizetőhelyet Budapest vezetésében”.

Egyvalami már borítékolható: a „show-műsor” végső győztese biztosan Gyurcsány Ferenc lesz – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Karácsony ringbe szállásával tehát immár ötre emelkedett az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson résztvevők csoportja.

  • A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere,
  •  A Momentum saját elnökét, Fekete-Győr Andrást indítja,
  • A Jobbik pártelnökét, Jakab Pétert jelöli,
  • A DK EP-képviselője Dobrev Klára pedig május másodikán jelentette be indulását.

Nem zárta ki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért való indulást az Új Világ Néppárt elnöke, a korábbi MTA-elnök Pálinkás József sem.