Most épp hiányos nyelvtudása miatt magyarázkodhatott Karácsony Gergely

 

Hiányos nyelvtudása miatt magyarázkodott a főpolgármester a közösségi oldalán. Karácsony Gergely elismerte, hogy a beszélt angolja hagy kívánnivalót maga után. Az egyik portál ennek kapcsán arról írt, hogy tavaly Szijjártó Péter fordította le a főpolgármesternek a dél-koreai nagykövet angol szavait –

Örömhír a progresszív várospolitikának, hogy meggyőző fölénnyel választották újra London munkáspárti főpolgármesterét, Sadiq Khant” – Karácsony Gergely vasárnap ezzel a mondattal kezdte egyik bejegyzését a közösségi oldalon.


A posztban az Egyesült Királyság fővárosának vezetőjével pózol közös képen. A fotóhoz fűzött szövegben Karácsony Gergely azt állítja: Sadiq Kahn a kép elkészültekor támogatásáról biztosította a budapesti baloldali törekvéseket is.

Az a baj, hogy miután nem beszél a főpolgármesterünk egy kukkot sem semmilyen idegen nyelven, hogy értett bármit?? vér ciki” – a képhez többen is ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat fűztek Budapest főpolgármesterének hiányos angoltudására utalva.

Karácsony Gergely nyelvtudásának hiánya pedig már 2018-ban is felmerült, amikor a Párbeszéd társelnöke saját pártja és a szocialisták közös jelöltjeként szeretett volna miniszterelnök lenni.

Karácsony Gergely egyik volt kollégája akkor a Figyelőnek beszélt arról, hogy a korábban tanárként dolgozó politikus a tudományos életben egyáltalán nem megszokott módon semmilyen idegen nyelven nem beszél, így kérdés, hogy ki akarna ilyen miniszterelnököt.

Hiányos nyelvtudása miatt Karácsony Gergely hétfőn saját közösségi oldalán is magyarázkodott, és elismerte, hogy beszélt angolja hagy kívánni valót maga után. A posztban ugyanakkor arra utalt, szerinte legalább egy középfokú nyelvvizsgával egyenértékű szinten tart.

Ön is megtekintheti Karácsony Gergely angoltudását, amelyet most füllentve menteget” – a főpolgármester bejegyzésére reagálva ezt írta a drotinfo.hu.

A portál egy a hableány hajó tragédiájának tavalyi évfordulóján készült felvételt mutat be, amelyen szerintük az látszik, hogy Karácsony Gergelyt Szjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kellett kisegítenie, amikor a főpolgármester a meghívott koreai vendégekkel próbált szót érteni.

Az ügy kapcsán a drotinfo hozzáfűzi: a felvétel bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a nemzetközi diplomáciai tárgyaláson személyesen nem boldogulna.