×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elhúzott a kormánypárt a baloldal mellett

 

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint hat százalékra nőtt a kormánypárt előnye a baloldallal szemben – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója elmondta: Egy ezer fős telefonos kutatás keretében kérdezték meg a választókat preferenciáikról. A minta reprezentatív, tehát a teljes társadalomra ki lehet vetíteni a véleményeket.

Tavaly december óta az összeállt baloldali ellenzék és a kormánypártok szinte fej-fej mellett haladtak, de az áprilisi adatok szerint a Fidesz-KDNP elhúzott az ellenzéktől és hat százalékos előnye van jelenleg.  Ennek az oka az lehet, hogy a kormányzati munkával elégedettek az emberek, főként a járványkezeléssel.

Az oltási hajlandóság is növekedett, ez is a kormányzattal kapcsolatos bizalom jele.

A tavalyi járvány előtti adatokhoz mérve Orbán Viktor munkájával elégedettebbek az emberek. A kormányfői népszerűség a lezárások idején még magasabb is volt, de ezt újra elérni nagyon nehéz. Akkor még az ellenzéki szavazók jó része is pozitívan nyilatkozott a miniszterelnök munkájáról.

Ha végleg sikerül eltörölni a lezárásokat és az átoltottság is eléri az ehhez szükséges szintet, akkor lehetséges, hogy a kormányfő népszerűsége még magasabbra nő.


A teljes adás itt hallgatható vissza.