×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kórházépítőket sarcolja Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere

 

Aki most a járvány elleni küzdelem frontvonalán harcolóktól elvesz, nem pedig ad, az olyan, mintha hátba lőné a sajátjait. Márki-Zay Péter a 140 millió forintos önkormányzati büntetőadóval ezt csinálja – mondta Lázár János országgyűlési képviselő a Promenád.hu-nak. A fideszes politikus arra reagált, hogy Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere óriási közterület-használati díjat kérne a helyi kórház felújításán dolgozó cégtől.

A Promenád.hu regionális hírportál csütörtökön arról számolt be, hogy egy 2004-es rendeletre hivatkozva óriási közterület-használati díjat kérne Hódmezővásárhely önkormányzata a helyi kórház felújításán, az új bel- és gyermekgyógyászati osztály építésén dolgozó cégtől.

Alighanem rekordnak számít az a közel 140 millió forint, amit a Hunyadi utca egy részének félpályás lezárásáért kellene megfizetnie a kivitelezőnek, csak azért, hogy az építés alatt ott állhasson egy daru.

A városvezetés csütörtöki ülésén Horváth Zoltán fideszes önkormányzati képviselő javaslatot tett arra, hogy mondjanak le a kórház, az egyik legfontosabb közintézmény fejlesztése érdekében a 140 millió forintos, horribilis összegről. – Példaértékű, nemes cselekedet lenne és a település ezzel hozzájárulna a beruházáshoz – jelezte a képviselő.

Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármester erre úgy reagált: nem tartja indokoltnak, hogy elengedjék ezt az összeget. – Nem tudunk lemondani erről a bevételről, amikor ilyen anyagi helyzetben van a város – jelentette ki a baloldali politikus.

Nem kell miniszterelnök-jelöltnek lenni a kórházépítések támogatásához

„Még miniszterelnök-jelöltnek sem kell lenni ahhoz, hogy az ember tudja: járvány idején egy kórház a frontvonalban áll. Reméljük, hogy a pandémiát hamarosan végleg legyőzzük, de a magyar kórházakat és a bennük dolgozókat így is épp eléggé kizsigerelte ez az időszak. Aki most a frontvonalon harcolóktól elvesz, nem pedig ad, az olyan, mintha hátba lőné a sajátjait” – felelte Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a Promenád.hu megkeresésére.

Hozzátette:

„Márki-Zay Péter ezzel a 140 milliós büntetőadóval – hiszen itt valójában erről van szó – ezt csinálja. Ha az önkormányzat kincstárát valóban úgy kiürítette, hogy már a helyi egészségügyet kell megsarcolnia,

miért épp most akart több mint 90 milliót adni egy baráti vállalkozónak, hogy ellenzéki buszjáratot indítson a városban a már meglévő állami mellett?”

„Elhiszem, hogy egy miniszterelnök-jelölti kampány sokba kerül, de ne a város betegeinek kelljen állnia a cechet. El a kezekkel a kórházaktól, el a kezeket az egészségügyben dolgozóktól! Ebben szerintem pártállástól függetlenül egyetérthetünk, még Vásárhelyen is” – fogalmazott Lázár János.

A címlapfotó illusztráció.