×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Még Medgyessy Péter is bocsánatkérést várna el Gyurcsányéktól

 

Vonja vissza a balodal azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben a keleti vakcinák felhasználását korlátozták volna - ezt kérik a kormánypártok - hangzott el az M1 híradójában. És azt is, hogy kérjenek bocsánatot, akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak. Medgyessy Péter, az MSZP-SZDSZ kormány volt miniszterelnöke is bocsánatkérést várna el a Demokratikus Koalíciótól. Gyurcsány Ferenc egyelőre nem kért bocsánatot. Azt írta: "oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa" – hangzott el az M1 Híradójában.

„A DK elkövetett egy hibát, hogy elkezdte mondogatni azt, hogy a kínai oltást addig ne fogadjuk el meg az oroszt sem ameddig nincs róla Európai Uniós bizonyítvány” – mondta Medgyessy Péter, aki bocsánatkérést várt volna a Demokratikus Koalíciótól.

A korábbi miniszterelnök a szocialista Újhelyi István YouTube csatornájára feltöltött videóban bírálta Gyurcsány Ferenc pártját, amiatt hogy le akarták beszélni az embereket a keleti vakcinákról.

Medgyessy Péter szerint a DK-nak elnézést kellett volna kérnie az emberektől, amikor láthatóvá vált, hogy a keleti vakcinák hozzájárultak az oltási kampány sikerességéhez.

„Amikor rosszra fordult az az, hogy kiderült, hogy beindult ez az oltakozás és ebben az irányban is elment, és bizony nagyon sok sikert hozott Magyarországnak. Ekkor valaki a DK-ból ki kellett volna, hogy álljon és azt kellett volna mondja, ami nem sajátja a kormánypártoknak sem, hogy bocsánat, tévedtünk " – mondta Medgyessy Péter.

„Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa" – bocsánatkérés helyett, így reagált Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azokra a véleményekre, amelyek szerint a baloldal a keleti vakcinák ellen kampányol.

A baloldal látva, hogy sikeres a magyar oltási program most megpróbálja letagadni, hogy oltásellenesek lennének – mondta Rétvári Bence a Kossuth Rádió „Vasárnapi Újság” című műsorában. Az EMMI parlementi államtitkára hozzátette:

a baloldali politikusok ráadásul úgy próbálták meg lebeszélni az embereket az oltásról, hogy ők magukat beoltatták.

A kereszténydemokrata politikus szerint ez képmutatás, mert a baloldali képviselők továbbra sem vonják vissza a Parlementnek benyújtott két határozati javaslatukat, amikkel jogi úton lehetetlenítenék el a keleti vakcinák használatát.

Valamennyi baloldali párt támogatta az oltásellenes javaslatokat, amelyik közül az egyik megtiltaná a 65 év felettieknek a keleti vakcinák beadását, a másik pedig brüsszeli jóváhagyáshoz kötné azok használatát – erről beszélt Hollik István szombaton közzétett videóüzenetében. A FIDESZ kommunikációs igazgatója szerint ez is bizonyíték a baloldali pártok oltásellenességére.

Az origo.hu fényképes felsorolással mutatta be azokat a baloldali országgyűlési képviselőket, akik a javaslatokkal meg akarták akadályozni a keleti oltóanyagok használatát. A hírportál úgy fogalmaz: Ez volt a baloldal egyik legdurvább támadása a vakcinák ellen, amihez két kivétellel valamennyi parlamenti képviselőjük a nevét adta, de ők valószínűleg technikai okok miatt nem írták alá azt.