×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsányék hónapok óta tiltakoznak a kínai vakcina ellen, holott egyik politikusuk is elhunyt a járványban

 

Online kampányt indít a Fidesz, hogy meggyőzze az embereket: ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak – jelentette be a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója. Hollik István hangsúlyozta: az egyes oltások elleni hergelés emberéletekbe kerülhet, ez pedig a baloldal lelkén szárad. A Gyurcsány Ferenc vezette DK hónapok óta tiltakozik a kínai vakcina ellen. Online petíciójuk még mindig elérhető, annak ellenére, hogy nemrég egyik politikusuk is életét vesztette a járványban. Penz Andrásnak felajánlották a kínai Sinopharm vakcinát, de a képviselő nem élt a lehetőséggel – hangzott el az M1 Híradójában.

A DK egészségügyi szakpolitikusa tartott online fogadóórát járványügyben csütörtökön. Komáromi Zoltán szaktanácsait a DK rajongói élőben követhették a közösségi oldalon.

Emberéletek múlhatnak a felelőtlenségen – egyebek mellett ezt mondta a politikus, aki ezúttal arról beszélt, belehalhat a betegségbe, aki nem kéri a vakcinát és szerinte téves elgondolás a kormány részéről, hogy két és félmillió beoltott után már biztonságos a részleges nyitás.

Csakhogy Komáromi Zoltán volt az a DK-s politikus,

aki nemrég még egy élő interjúban vallotta be, szerinte még a betegség is jobb bizonyos oltásoknál. A politikus hónapok óta hangolt a kínai oltóanyag ellen.

Komáromi Zoltán csütörtöki beszélgetőtársa, a most felelőtlen riogatást említő Gy. Németh Erzsébet sem tett másként. Karácsony Gergely helyettese februárban a fővárosi DK-s polgármesterekkel egyetemben azt követelte, hogy kerületeikben ne oltsanak a kínai vakcinával.

Meg kell védenünk a magyarokat az EU által nem engedélyezett kínai vakcinától” – a Demokratikus Koalíció az elmúlt hónapokban egymás után tette közzé az ilyen üzeneteket az interneten, sőt a párt kínai vakcina ellen tiltakozó online petíciója jelenleg is elérhető.


Pedig néhány napja a DK kistarcsai képviselője vesztette életét a koronavírus miatt, miután Penz András, a Magyar Nemzet információi szerint visszautasította a kínai oltóanyagot.

A lap úgy tudja: a képviselő februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, de nem élt a lehetőséggel. Penz András korábban a Gyurcsány-párt oltásellenes petícióját is megosztotta. A Magyar Nemzet ennek kapcsán megjegyzi:

lehetséges, hogy a politikus saját pártja felelőtlen kampánya miatt utasította vissza a vakcinát.

A Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak – jelentette be a a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken.

Hollik István az MTI-nek hangsúlyozta: az első videó már elérhető a párt közösségi oldalán, amellyel a a nagyobbik kormánypárt célja, hogy megmutassa, mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál.

Úgy fogalmazott: „Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra és nem vette föl a felajánlott vakcinát”.

A címlapfotó illusztráció.