×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán: Arról tanácskozunk, hogyan vehetjük rá Brüsszelt, hogy gyorsabban szerezze be a vakcinákat

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön videókonferencián találkozik az európai uniós tagállamok kormányfőivel, előtte pedig V4-es csúcstalálkozón is részt vesz.

A kormányfő a Facebookra csütörtökön feltett videójában azt mondta: a nehéz brüsszeli járványhelyzet miatt videókonferencián találkoznak egymással az európai uniós tagállamok miniszterelnökei, előtte pedig lesz egy V4-csúcstalálkozó.

Egyetlen témánk van, igazán fontos témánk, ez a vakcinahelyzet és a vakcinák beszerzése. Brüsszel vállalta, hogy a tagállamok számára beszerzi a vakcinákat. Ha ez sikerül, gyorsan megy, sok életet mentünk meg, ha lassan megy, akkor sok életet veszítünk” – közölte Orbán Viktor.

COVID 2/135. Maratoni EiT előtt. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük // Before a marathon EUCO meeting. All matches last until we win. #nemzetitukorCOVID 2/135. Maratoni EiT előtt. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük // Before a marathon EUCO meeting. All matches last until we win. #nemzetitukor

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 25., csütörtök

Hozzátette: „Ezért ma arról fogunk tanácskozni, hogyan vehetjük rá Brüsszelt arra, hogy az eddigieknél sokkal gyorsabban, olajozottabban és hatékonyabban szerezze be azokat a vakcinákat, amelyekkel aztán mi, a tagállamok miniszterelnökei és kormányai életeket menthetünk.