Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt-jelölt több mint hárommillió embert minősít

 

Újabb baloldal politikus sértegette a Fidesz támogatóit. Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, „hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.” A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint: nagy a verseny a baloldalon, hogy ki lesz Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa – hangzott el az M1 Híradójában.


Leépült szellemi színvonalú embereknek minősítette a fideszeseket Márki-Zay Péter közösségi oldalán a napokban. Hódmezővásárhely baloldali polgármestere azonban itt nem állt meg. Megsértette a kormánypárti Békemenet résztvevőit és a vidéki városokban élőket is.

„Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Egy hódmezővásárhelyi hírportál, a Promenad emlékeztet rá:

Márki-Zay Péter rendszeresen sértegeti a kormánypárt támogatóit.

Ennek ellenére tavaly július 19-én a balliberális polgármester a témával kapcsolatosan szelektíven emlékezett, és azt bizonygatta, ő nem szokta gyalázni a Fidesz-szavazókat.

De nem ő az egyedüli, aki sértegeti a kormánypárti szavazókat. „Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott” – a szocialista Bangóné Borbély Ildikó ugyanis egy interjúban ezt a választ adta arra a kérdésre, hogy szerinte miért nő a Fidesz támogatottsága. Az atv-ben azt is mondta: a patkányok és a kormánypárt támogatói közötti áthallást mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.

Néhány napja pedig Fekete-Győr András saját közösségi oldalán beszélt arról, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, tiltott kategóriába sorolná bizonyos szerkesztőségek újságíróit.  „Én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától, mert újságírónak lenni, médiaszolgáltatónál dolgozni, az egy közfeladat” – jelentette ki Fekete-Győr András.

A DK elnöke tavaly nyáron szintén a Facebookon üzent a jobboldali, konzervatív közösségnek, annak kapcsán, hogy Vidnyánszky Attila lett a Színház és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés.

A krumplilóbálás, a füstgránátozás és az újságírók fenyegetése után itt az újabb műsorszám. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a Fidesz-szavazókat minősíti. Több mint hárommillió embert” – reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Márki-Zay Péter kijelentésére.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Hollik István pedig úgy fogalmazott: nagy a verseny az ellenzéki oldalon, hogy ki lesz Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa. Egyre több növendék nevez be. Egy azonban biztos, a baloldalon mindig van lejjebb.