Orbán: Elfogadtuk a kereskedelmi kamara több javaslatát

 

Ma a kamara képviselőjével tárgyalhattunk. Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van. De azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első. Amíg minden 65 év fölötti, oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak” – közölte Facebook oldalán a kormányfő.

COVID 2/133. Egyeztetés a gazdasági kamarával az újraindításrólCOVID 2/133. Egyeztetés a gazdasági kamarával az újraindításról // Consultation with the Chamber of Industry on the restart

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 23., kedd

Ugyanakkor elfogadtuk a kamara több javaslatát, amelyek ésszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg. Kérik, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter alapú korlátozásra térjünk át. Külön plázaszabályokat is javasolnak. És a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek. Ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány” – tette hozzá.