Láng: Karácsony Gergely úgy csinál, mintha nem is lenne köze a fővároshoz

 

A budapesti Fidesz felszólítja a főváros vezetését, hogy fizesse vissza a vendéglátósoknak a tőlük iparűzési adóelőlegként elvett pénzt, amelyet a koronavírus-járvány miatt a kormány bértámogatásra folyósított számukra – mondta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

A kormánypárti politikus közölte, felhívásukhoz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is csatlakozott, és ők is azt kérik nyomatékosan Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy függessze fel az adóbeszedést, legyen moratórium, az inkasszókat azonnal hagyják abba.

Láng Zsolt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta,


nem értik a főváros lépését, és a kamarával határozottan arra szólították fel Karácsony Gergelyt, hogy azt a pénzt, amit most elszedtek, hiszen azt a kormány bértámogatásra folyósította, fizessék vissza a vendéglátósoknak.

Kiemelte, morális kérdés, hogy a járvány közepén nem rúgunk bele még egyet ebbe a rétegbe, és nem vesszük el azt a pénzt is, amit a kormány bértámogatásra átutalt nekik, hogy megtarthassák dolgozóikat, hanem segítjük őket.

Arra a kérdésre, mi a főváros válasza arra, hogy a BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak, Láng Zsolt azt mondta: választ egyelőre nem hallott, és szerinte nagyon nagy probléma, hogy a főpolgármester rendszeresen nem reagál olyan kérdésekre, amelyekben gyors döntésre lenne szükség.

Homokba dugja a fejét, és úgy csinál, mintha nem is lenne köze a fővároshoz

– fogalmazott.

Mint kifejtette, ha posztolni kell különböző nemzetközi kérdésekben, vagy miniszterelnök-jelölti kampányt kell folytatni, akkor Karácsony Gergely nagyon aktív, de amikor ilyen, a budapesti adófizetők mindennapjait érintő kérdésekről van, akkor eltűnik a porondról és nem ad választ.

Láng Zsolt szerint

a főváros lépéséről biztos nem volt egyeztetés, mert az érdekképviseletek vezetői is megrökönyödve látták, hogy elvették ezt a pénzt.

Ez egy teljesen szürreális és irreális lépés a főváros részéről, józan ésszel senki nem gondolhatott arra, hogy a bértámogatást elveszi azért, hogy a tavalyi, elmaradt iparűzési adó előlegét beszedje a vállalkozóktól – mondta.


A teljes beszélgetés itt hallgató meg.

A címlapfotó illusztráció.