×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemrég nyitott volna, most későinek tartja a zárást a Momentum elnöke

 

„Ha én lennék a miniszterelnök” – ezzel a felütéssel hozta nyilvánosságra a Momentum elnöke a Facebookon, hogyan kezelné a járvány harmadik hullámát. A legelső pont, hogy Fekete-Győr András legalább két héttel előre bejelentené minidig a lezárásokat, hogy fel tudjanak készülni az emberek és a vállalkozások. Ez ugyanaz a Fekete-Győr András, aki nemrég még újranyitási tervet hirdetett. Igaz, akkor még nem volt pártja miniszterelnök-jelölt jelöltje – hangzott el az M1 Híradójában.


Miután pártja miniszterelnök-jelöltjévé választották, Fekete-Győr András kampányüzemmódba kapcsolt. Legutóbb arról posztolt közösségi oldalán, ha már ő lenne a miniszterelnök, akkor a hétfőtől érvényes lezárásokat legalább két héttel korábban jelentette volna be. Bedobta azt is, hogy számára csupán két napba telne a tömeges oltás megszervezése.

Pedig a Momentum elnöke alig egy hónapja még élesen bírálta a kormány járványügyi korlátozásait, amire Fekete-Győr András egy ötpontos újra nyitási tervet is kidolgozott.

A koncepció azonban két hét alatt bukott meg, amikorra is Fekete-Győr András irányt és hangnemet váltott.

Fekete-Győr András e hét közepén már nem beszélt a nagy újra nyitási tervről, hanem azt hangsúlyozta, hogy a zárás elengedhetetlen.

Hé! Bandi! Két hete még nyitni akartál, akkor mit jelentettél volna be? – kérdezte meg közösségi oldalán az egyik kommentelő a Momentum elnökét. De nem ő volt az egyedüli, aki felháborodott Fekete-Győr András hintapolitikáján.

Néhány óra leforgása alatt ugyanis ezernél is többen reagáltak a baloldali pártvezér gondolataira. Volt, aki úgy fogalmazott:

De gyenge András! Ha én lennék a miniszterelnök, akkor egy hónappal korábban bejelentettem volna a lezárásokat”.

Míg egy másik azt írta: „Én pedig hajóskapitány szeretnék lenni, mindig és újra. De nem leszek. Ahogy te sem leszel miniszterelnök”.

A balliberális sajtó egyelőre nem kommentálta a „Ha én lennék a miniszterelnök” című Fekete-Győr András által jegyzett ötletcunamit és ígérgetést.

A címlapfotó illusztráció.