Orbán Viktor: Mindenki regisztráljon és kérje az oltást, már a célegyenesben vagyunk

 

Mindenkit arra kérek, regisztráljon, kérje a vakcinát, kérje az oltást és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amivel a vírus támad – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookra feltöltött videójában.

Az életünket most két párhuzamos folyamat határozza meg. Egyfelől tömegesesen oltjuk azokat, akik regisztráltak és a vírus ellen vakcinát kértek. Másfelől újult erővel támad a vírus harmadik hulláma. A célegyenesben vagyunk, most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk. Mindenkit arra kérek, regisztráljon, kérje a vakcinát, kérje az oltást és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amilyen erővel a vírus támad” – mondta a Orbán Viktor miniszterelnök a Vakcinainfo Extra 1. részében.


Az oltás továbbra is önkéntes, csak azokat tudjuk beoltani, akik regisztrálnak

– tette hozzá a kormányfő a videósorozat második részében.

Eddig 2 816 554 honfitársunk regisztrált. Oltunk, mindennap oltunk. Ezen a hétvégén is, sőt, még húsvétkor is oltani fogunk.

Ezen a hétvégén elérjük az egymilliós beoltotti számot. A terv szerint, amiből dolgozunk, két és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon április elejére. Május elejére több mint négy és félmillió, és utána hét és nyolcmilliós számot is elérjük, ha regisztrálnak elegen és kérik a vakcinát. Kérem, tegyék!” – zárta szavait Orbán Viktor.

Regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon lehet.