×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Vörös segélyt” kapott Gyurcsány ügyvédje az ellenzéktől a Fidesz szerint

 

A Czeglédy Csabával kötött szerződések felbontására szólította fel a DK-s Niedermüller Pétert a Fidesz, miután kiderült, hogy a Gyurcsány-párti polgármester százmilliós értékben kötött szerződést a szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédi irodájával. Bajkai István kormánypárti országgyűlési képviselő szerint Niedermüller Péter sarcolja a hetedik kerületben élőket, miközben a DK-s önkormányzatok Czeglédy Csabát pénzelik – hangzott el az M1 Híradójában.


A Czeglédy Csaba ellen költségvetési csalás gyanújával folytatott büntetőper kedden kezdődött, miután a politikus az elmúlt években többször is mentelmi joghoz jutott. A kormánypártok szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal célja, hogy ne lehessen lezárni az ügyet.

Vörös segély” – így nevezte a Fidesz VII. kerületi országgyűlési képviselője azt, hogy több DK-s városvezető is magas összegű megbízást kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával.

Bajkai István szerint az egyik legdrágább szerződést a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat adta Gyurcsány Ferenc jelenleg is költségvetési csalás gyanújával eljárás alá vont ügyvédjének. Teszik ezt úgy, hogy a polgármester a járványhelyzetre hivatkozva az erzsébetvárosi polgárokat és vállalkozásokat érintő megszorításokat vezetett be a kerületben.

A kormánypártok szerint nem zárható ki,

hogy a Czeglédy Csabának adott megbízásokból a Demokratikus Koalíció (DK) pártkasszájába vándorol a pénz.

Nemrég az Origo írt arról, hogy Gyurcsány Ferenc ügyvédje nemcsak Erzsébetvárosban, hanem a szintén DK-s vezetésű Újbudán is több tízmillió forintot kapott jogi szolgálataiért.

Gyurcsány Ferenc korábban családi vállalkozásán, az Altuson keresztül pénzzel segítette a Human Operátor Zrt. is, vagyis azt a diákmunkával foglalkozó céget, amelyen keresztül Czeglédy Csaba több társával együtt 6,3 milliárd forintnyi adót csalhatott el.

Gyurcsány 2018-ban feleségével, Dobrev Klárával együtt Czeglédy Csaba egyik tárgyalásán is megjelent, és az újságírók előtt egyértelművé tette, hogy a DK meg fogja torolni az ügyvéd-politikus ellen indított nyomozást. Gyurcsány Ferenc ezután az ügyben eljáró bírákat is megfenyegette.

A Czeglédy Csaba ellen indított eljárás azóta is húzódik,

a politikus ugyanis a DK-nak köszönhetően először európai parlamenti képviselőjelöltként, majd az önkormányzati választásokon független, de a baloldal támogatását élvező önkormányzati képviselőként jutott mentelmi joghoz.

Nemrég közösségi oldalán jelentette be Czeglédy, hogy a DK a 2022-es országgyűlési választásokra készülve őt is indítja az ellenzéki előválasztáson.

Erről egyeztethetett kedden Dobrev Klárával Szombathelyen,

miközben az ügyében aznap az újabb tárgyaláson, a Kecskeméti Törvényszéken nem jelent meg.

Budai Gyula csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy a DK az elmúlt években mindent megtett Czeglédy Csaba büntetőeljárásának megakasztása érdekében. Gyurcsány Ferenc nyomására pedig most az előválasztás szabályait is átírhatják úgy, hogy az indulókkal szemben ne legyen elvárás a büntetlen előélet.

Budai Gyula úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek.

A címlapfotó illusztráció.