Gyurcsány húzása aljas, béna és gyerekes a fideszes politikusok szerint

 

„Édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást” – írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc, aki egy fotót is kirakott arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be. A DK elnöke utólag elismerte, arra utalt posztjában, hogy nem hiszi el, hogy a miniszterelnök a Sinopharm termékét kapta meg. Fideszes politikusok erre többek között úgy reagáltak, hogy „Gyurcsány Ferenc aljas, béna és gyerekes, valamint továbbra is arra használja fel a járványhelyzetet, hogy bizonytalanságot keltsen és hergeljen a vakcinákkal szemben” – hangzott el az M1 Híradója.


Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kapta meg a kínai Sinopharm vakcináját. A kormányfő korábban többször is beszélt arról, hogy ha sorra kerül, ezt az oltóanyagot választja majd.


Beoltották Orbán Viktort a kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai” – Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalon ezt a megjegyzést tette, közben, ahogy korábban többször, úgy most sem mulasztotta el, hogy követőiben bizalmatlanságot keltsen a keleti oltóanyaggal szemben.

Azt írta: „eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást.”

Gyurcsány Ferenc azt sejteti, hogy a miniszterelnöknek nem a kínai vakcinát adták be” – így reagált a Fidesz kommunikációs vezetője.

Hollik István szerint elfogadhatatlan, hogy a DK elnöke a harmadik hullám kellős közepén a keleti oltóanyagok elleni uszítással van elfoglalva és erre utasítja politikustársait is.

„Ez egészen elképesztő és aljas. Ez az újabb baloldali összeesküvés is az bizonyítja, hogy Ön semmit nem tanult az őszödi beszédből. Maga ugyanaz a Gyurcsány Ferenc, akinek nincsenek gátlásai, semmit nem tisztelt, akinek semmi sem drága, még az emberi élet sem” – fogalmazott a kommunikációs vezető.

A kormánypárti politikusok többször számon kérték a DK-sokat, mert állításuk szerint a DK abból remél politikai hasznot, ha minél kevesebben oltatják be magukat Magyarországon. A kormány szerint, ha az ország a DK-ra hallgatna, és csak a brüsszeli oltóanyagra várna, naponta több száz életet veszítenénk.

A DK-sok a járvány második hullámában először hónapokig hangoltak az orosz vakcina ellen. Erről váltottak a kínai oltóanyag bírálatára, amikor kiderült, hogy a Szputnyik V hatékonysága 90 százalék fölötti. Korábban pedig a vakcinák mellett szinte az összes, életeket mentő egészségügyi eszközbeszerzésben is találtak kivetni valót.

Pokoli nehéz volt, de megcsinálta. A kormányfőnek beadott vakcinát is képes volt megkérdőjelezni Gyurcsány Ferenc” – a DK elnökének legújabb Facebook bejegyzése kapcsán ezt írta most a Fidesz frakcióvezetője.

Ez a vád nem politikai, hanem gyerekes és béna és talán még Gyurcsányhoz is méltatlan. De még ezt is bevállalta ahhoz, hogy kavarhasson valami bizonytalanságot az oltások körül, miközben a nyakunkon a járvány” – fogalmazott Kocsis Máté, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc bejegyzése egy dolgot erősít meg: a volt miniszterelnök őszöd óta semmit sem változott, ha most épp az oltásokról kell hazudni, akkor azt teszi.