×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orvosoknak dirigálna az oltásokról a határzár miatt nácizó polgármester

 

Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert legutóbb 2015-ben hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy Auschwitzhoz hasonlította a magyar határzárat. Legújabban a kínai vakcina ellen hergel a magát virológusnak képzelő politikus.

Aggódik a kínai vakcina miatt Kübekháza első embere, ezért nyílt levélben üzenget a falu orvosának, hogyan járjon el. Mert szerinte „első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!” – számolt be szegedma.hu.

A polgármester politikai nyomást gyakorolna a település orvosára, legalábbis szerda reggel a település háziorvosának küldött levelében úgy fogalmazott: „körültekintően járjon el, és csak azt oltsa be ezzel a készítménnyel, akik azt írásos nyilatkozatban kérik, és vállalják annak esetleges következményeit.”

Levele végén Molnár a politikai mellett pszichológiai nyomást is helyez az orvosra mikor azt írja: „Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

Molnár Róbert megnyilvánulása, mellyel hatalmi helyzetből, szakmai hozzáértés nélkül dirigálna a szakembereknek egy egészségügyi válsághelyzetben minimum felelőtlenségnek nevezhető, főleg annak tudatában, hogy a Kübekházától nem messze fekvő Szerbiában jó ideje, jó eredményekkel oltanak keleti vakcinákkal és semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a polgármester hangulatkeltését.

Korábban a határzárról Auschwitz jutott eszébe

Nem ez az első eset, amikor Molnár Róbert országos ügyekben próbál megnyilvánulni. Most épp az oltásellenességre épít, a vakcinák ügyéből csinálna politikát, de korábban, a 2015-ös migrációs válság során is bizonyos „hatalmi érdekekről” értekezett egy ATV-s interjúban.

Akkoriban azt mondta, hogy a kerítés a Jobbik szavazóinak épült, majd kijelentette: „amikor meghallottam, hogy a kormány kerítést akar építeni, akkor egyből az jutott eszembe, hogy a kürtöket kell fújnunk, mert az a nemzet, az az ország, az a hatalom, amely a világtörténelemben bármikor is kerítést, vagy falakat épített, még mindig átok alá került. Csak gondoljunk Auschwitzra, a berlini falra, a gulágra, Recskre, a keleti blokkra”.

A szerb-román-magyar hármas határ közelében fekvő Kübekháza polgármestereként, ha valakinek, hát neki tisztában kellett lennie azzal, hogy mekkora embertömegek érkeztek illegálisan Magyarországra.

Mint tudjuk Boszniában és Szerbiában a migránsok már lakásokat törnek fel és költöznek be. Vajon Kübekháza polgármestere mit mondana ma, ha az ő településén történnének hasonló esetek?

A címlapfotó illusztráció.