×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nincs megállás: saját baloldali szövetségeseit vádolja lopással a Momentum

 

A Momentum körül nem csitulnak a kedélyek. A héten kiderült, hogy az LMP bukott társelnökei és a Momentum összebútorozása nem városi legenda, hiszen Zuglóban Hadházy Ákost, a Budakeszi–Budaörs választókerületben pedig Szél Bernadettet indítja a „fiatalok pártja” a baloldali előválasztáson, most pedig a szocialista vezetésű Zuglóban történt lopásokra hívja fel a figyelmet.

Az ATV csütörtök esti műsorában Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke indítását az előválasztáson közösen jelentették be. Szóba került a másik volt LMP-s társelnök, Hadházy Ákos indítása is, Zuglóban. Fekete-Győr András (aki szerint Zuglóban csupán 120 ember él) arról beszélt az ATV-ben, hogy Zuglóban 100 forintból 40 forintot ellopnak.

Ez a kijelentés azért érdekes, mert Zuglót már csaknem hét éve a baloldal vezeti: 2014 és 2019 között Karácsony Gergely, 2019 óta pedig az MSZP-s Horváth Csaba a polgármester, és a körzet országgyűlési képviselője 2014 óta a szintén MSZP-s Tóth Csaba, akiről korábban Karácsony Gergely azt állította, hogy megfenyegette őt és a családját. A jelenlegi főpolgármester az önkormányzati választások idején kiszivárgott hangfelvételen úgy fogalmazott:

Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.

Korábbi riport a témában:

A maffiamódszerekkel működő baloldalnak azonban nem volt szüksége ásóra, hiszen Karácsonyból főpolgármester lett, míg Zuglóban a szocialista Horváth Csaba lett polgármester.

Fekete-Győr András így egy olyan kerületvezetést és annak képviselőjét vádolja lopással, aki az MSZP köreihez, így saját szövetségeseihez tartozik.

A baloldali koalíciót feszítő ellentétek jól láthatóan egyre inkább felszínre kerülnek, hiszen nem egy értékelvű szövetségről van szó, csupán egy hatalomtechnikai konstrukcióról, melyben két közös pont van csupán: az Orbán Viktor és a jobboldal elleni gyűlölet, valamint a hatalom megszerzésének vágya.

Fekete-Győr András korrupcióval vádolta meg Karácsony Gergelyt és több MSZP-s politikust is🔴Fekete-Győr András Karácsony Gergelyt és több MSZP-s politikust is korrupcióval, magyarul lopással vádolt meg. Egyre súlyosabb vádaskodással folytatódik tehát a baloldali belháború. 👉Fekete-Győr András (aki szerint Zuglóban csupán 120 ember él) arról beszélt tegnap este az ATV-ben, hogy Zuglóban 100 forintból 40 forintot ellopnak. 👉Ez a kijelentés már csak azért is érdekes, mert Zuglót már közel 7 éve a baloldal vezeti: 2014 és 2019 között Karácsony Gergely, 2019 óta pedig az MSZP-s Horváth Csaba a polgármester, míg a körzet országgyűlési képviselője 2014 óta a szintén MSZP-s Tóth Csaba. 👉A Momentum elnöke tehát a jelenlegi főpolgármestert és azt az MSZP-t is korrupcióval vádolja, amely párttal elviekben 4 éven keresztül koalíciós kormányzásra készül. 👉Az ügy előzménye, hogy a Momentum bejelentette: Hadházy Ákost indítja Zuglóban, mely körzetet a 2018-as választáson az MSZP-s Tóth Csaba nyert meg. Ezt követően Harangozó Tamás szocialista politikus és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője is nekiment a Momentumnak, illetve Hadházy Ákosnak. Tóth Csaba egyebek mellett azzal támadta Hadházyt, hogy gyakrabban váltogatja a pártjait, mint más az alsógatyáját. 🔴Csak ennek a hétnek az eseményei is jól mutatják, hogy ez a hatpárti szivárványkoalíció kormányzásképtelen, közös értékalap híján ezek a pártok nem tudnak hosszútávon együttműködni, sokszor jobban gyűlölik egymást, mint a Fideszt. ‼A sokpárti koalíciók kormányzásképtelenségéről az alábbi elemzésemben írtam részletesen: https://www.xxiszazadintezet.hu/kormanyzaskeptelen-a-hatparti-szivarvanykoalicio/

Közzétette: Deák Dániel – 2021. február 18., csütörtök

A Momentum pártelnökének nyilatkozata ennek tökéletes példája, pedig a kampányüzemmódba kapcsolt párt a héten csak úgy ontja magáról a híreket: