Leszerepelt társelnökökkel indul a Momentum

 

Zuglóban és Budakeszin is volt LMP-seket indít a Momentum a baloldal előválasztásán. Mindeközben az MSZP nemtetszését fejezte ki Hadházy Ákos indítása miatt, arról azonban egyelőre nincsenek hírek, hogy Szél Bernadett indítása ellen melyik baloldali párt emel majd kifogást.

A Momentum Mozgalom közösségi oldalán jelentette be, hogy Szél Bernadett-tet indítja a Pest megyei 2. számú egyéni választókerületben. A Budakeszi körzetében induló Szél a bejelentéskor utolsóként szólalhatott meg a pártelnök Fekete-Győr András és Szemző Áron önkormányzati képviselő után.

A Momentum láthatóan kampányüzemmódba kapcsolt, bár teljesítménye meglehetősen ellentmondásos. Hétfőn bejelentették, hogy a szekszárdi Hadházy Ákost indítják el a baloldal előválasztásán Zuglóban, ami ellen az MSZP már fel is szólalt, most pedig bejelentették, hogy a másik ex-LMP-s politikust, Szél Bernadett-tet indítják Budakeszi körzetében. A bukott társelnökök és a Momentum összebútorozásáról már korábban beszámoltunk.


A párt az Európai Parlamentben is aktivitást mutat, most éppen hazánkat jelenti fel képviselőjük a többszörösen jogszabálysértő Klubrádió ügye miatt, melyről részletesebben itt olvashatnak.

A Momentum tevékenységének ellentmondásosságát bizonyítja a Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek behódolt liberális párt újpesti polgármestere, Déri Tibor legutóbbi intézkedése is, mely megszüntette a kerületi fiatal házasok húsz éve működő lakástámogatását.

A Momentum járványpolitikáját pedig a pártelnök egészségügyben dolgozó testvére, Fekete-Győr Alexandra döntötte be.