A Momentum politikusa feljelenti Magyarországot a törvénysértő Klubrádió miatt

 

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője jogállamisági eljárást kezdeményezne hazánkkal szemben a törvényeket többször is megsértő Klubrádió ügye miatt. Az ellenzéki rádió vasárnap hallgatott el, mivel a korábbi jogsértések miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elutasította a frekvenciahasználati engedély meghosszabbítását.

A rádió korábban több ízben is megsértette a jogszabályokat, ezért a szakhatóság nem engedélyezte a frekvenciahasználati engedély meghosszabbítását. Az ügyben a rádióval szimpatizáló liberális média és a baloldali pártok is többször megszólaltak.

Most éppen a Momentum színeiben politizáló Donáth Anna az, aki feljelenti Magyarországot Brüsszelben, amiért a szakhatóság nem engedélyezte a többszörösen is jogszabálysértő adó működését. Donáth közösségi oldalán úgy fogalmaz: „levelet írtam az Európai Bizottság vezetőinek, amiben kezdeményezem, hogy az Európai Bizottság vizsgálja ki, hogy milyen szerepet játszottak uniós források a médiapiac teljes átalakításában, és állapítsa meg, hogy fennállnak-e a jogállamisági mechanizmus megindításának feltételei.”


Azt, hogy az uniós források és a Klubrádió ügye mennyiben függ össze, egyelőre homály fedi, de a baloldaltól korábban sem volt idegen, hogy saját hazája ellen külföldről kérjen segítséget.

A Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás úgy reagált a momentumos politikus állításaira, hogy „Donáth EP-képviselői munkássága annak az egyszerre szomorú és szánalmas hagyománynak a folytatása, amit a feljelentgető házmesterek tevékenységeként ismerhettünk meg. De lassan mondom, hogy Donáth Anna is megértse: attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők egyszer és mindenkorra elmúltak!”

Donáth Anna bejelentette, hogy a Klubrádió ügyében kezdeményezni akarja az EU-s jogállamisági mechanizmus elindítását a...

Közzétette: Deutsch Tamás – 2021. február 15., hétfő