×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sokkal többet fejlődött Budapest az elmúlt tíz évben, mint előtte

 

Nem érthetők azok a vádak, miszerint a kormány nem ad elég támogatást a fővárosnak, hiszen sokkal több fejlesztés volt Budapesten az elmúlt tíz évben, mint előtte – mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Schneller Domonkos a fejlesztések között megemlítette, hogy egy évtized alatt több ezer járművet szereztek be a főváros számára, megújult a Normafa, a Margit-sziget, az Orczy-park és Gül Baba türbéje is. „Úgy gondolom, hogy ezek nem a lerohasztásról szólnak” – fogalmazott.

Elmondta azt is, Budapest 60 milliárd forintnyi uniós támogatásra számíthatna a saját jogán, ehhez képest – mivel a kormány tisztában van azzal, hogy a város a magyar gazdaság motorja – jóval több forrást kap.

A helyettes államtitkár kifejezetten károsnak nevezte azt, hogy miközben évek óta azon dolgoznak, hogy az Európai Unió Budapestet sújtó szabályai ellenére több forráshoz juthasson a város, olyan vádak fogalmazódnak meg, hogy a kormány le akarja rohasztani azt.

Azt gondolom, hogy ez a fajta feszültségkeltés a budapestiek érdekeivel ellentétes” – fogalmazott Schneller Domonkos.


A teljes beszélgetés itt hallgató meg.

A címlapfotó illusztráció.