×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Támadta, de azért felvette a tízmilliós csokot Tóth Bertalan, az MSZP elnöke

 

Felvette a tízmillió forintos csokot Tóth Bertalan az MSZP elnöke – írja a Magyar Nemzet a szocialista politikus vagyonnyilatkozata alapján. A dokumentumban valóban szerepel, hogy otthonteremtésre tízmillió forintos kölcsönt kért Tóth Bertalan. Az ügy pikantériája, hogy az elmúlt években az MSZP és más baloldali pártok is rendszeresen bírálták a kormány családtámogatással és otthonteremtéssel kapcsolatos intézkedéseit – derült ki az M1 Híradójából.


Az MSZP évek óta hevesen támadja az Orbán-kormány által megteremtett családi otthonteremtési kedvezményt (csok). Bangóné Borbély Ildikó egy alkalommal azt is mondta: „magyar fizetésből, minimálbéres fizetésből, közmunkás fizetésből a csokról álmodozni sem lehet.

A kamuvideóról elhíresült Korózs Lajos korábban azt állította, hogy a csok „életidegen, mindenféle realitástól mentes”. Most azonban inkább hallgat róla a balliberális politikus. Főnöke, Tóth Bertalan pártelnök azonban nemcsak mert nagyot álmodni, de cselekedett is.

Miközben 2019 elején a Parlament előtt tüntetve azt kiabálta a tömegnek, hogy neki nem tetszik a mostani rendszer,

az MSZP elnöke már akkor 2,2 millió forintnyi és 70 600 eurós életbiztosítással büszkélkedhetett a vagyonnyilatkozata szerint, de több Pécs környéki ingatlannak is tulajdonosa volt.

Nemrég a szocialisták első embere az Inforádióban már azt ecsetelte, hogy az MSZP egy tapasztalt, szociálisan érzékeny párt, amely ha hatalomra kerül a 2022-es országgyűlési választások után – összefogva balliberális szövetségeseivel –, helyreállítja a demokráciát és felszámolja Magyarországon a társadalmi igazságtalanságot. Többek között az adórendszert és a családtámogatást is megreformálnák.

Bár a csokra többször is nemet mondtak az ellenzéki pártok,

az MSZP vezérének öt évvel később már megtetszett az Orbán-kormány által folyamatosan bővített otthonteremtési program.

Tóth Bertalan 2020-as vagyonnyilatkozata szerint ugyanis tavaly júliusban felvette a tízmillió forintos támogatást, de ügyvédi irodáján kívül bővült az ingatlanportfóliója is.

Nemrég egy 154 négyzetméteres, pécsi családi ház felével lett gazdagabb. Az életbiztosítása pedig újabb egymillió forinttal és kétezer euróval hízott tovább az előző évihez képest.

A héten megmagyarázhatatlan jelenségre” figyelt fel az Origo a Jobbik elnökének vagyonnyilatkozatában is. A lap szerint Jakab Péter hiteltartozása ugyanis kevesebbet csökkent 2020-ban, mint a korábbi években.

A lap nem tartja kizártnak, hogy

a több mint kétmilliós fizetése ellenére az ellenzéki politikus élt a hitelmoratórium lehetőségével,

bár ezt Jakab cáfolta a Hír TV-nek. Az M1 Híradója is kérdezte a baloldallal nemrég szövetséget kötő Jobbik elnökét a furcsa számbeli eltérésekről, azonban ő és a párt sajtóosztálya is két napja hallgat az ügyben.

A címlapfotó illusztráció.