Baloldali kulturális erőszak tombol Erzsébetvárosban

 

Felháborító, hogy a baloldal már a látszatra sem adva építi le Erzsébetváros kulturális életét, és helyette balos haveroknak játssza át az oktatást szolgálni hivatott intézményt – áll a Fidesz erzsébetvárosi szervezetének hétfői közleményében.

A Fidesz felszólítja Niedermüller Pétert, hogy haladéktalanul adjon hasonló felszereltségű és kialakítású épületet a zeneiskola számára, ahová az a 600 növendék, akiktől ma az épületet elvette, beköltözhet.

A nagyobbik kormánypárt vizsgálja, hogy milyen jogszabályt sértett a Niedermüller-féle politikai rablóbanda a pályáztatás során, és magyarázatot vár arra a botrányt botrányra halmozó baloldali vezetéstől – beleértve a mindenhez bólogató Momentumot is –, hogy a baloldal választási ígéreteit megszegve honnan veszi a bátorságot Erzsébetváros zenei közösségének a lenézésére és arcul csapására.


A Fidesz közleménye megjegyzi:

a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára felújított, az erzsébetvárosi Damjanich utcában található épületet.

Ebben az iskolában tanult valamikor Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és Presser Gábor, a fantasztikus dalokat alkotó LGT alapítója is.

Az intézményt kifejezetten a zeneiskola számára, annak szakmai vezetésével egyeztetve újította fel az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, amely a szakmai elvárásoknak megfelelően, zeneszobákkal, hangszigetelt ajtókkal, ablakokkal, hangolóhelyiséggel és próbatermekkel rendelkezik. A Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet.

Ám ebben az új iskolában egy napot sem tudtak eltölteni a tanárok és a tanulók, mert a baloldali önkormányzat 2019 ősze óta nem adta birtokba nekik, akik azóta is bizonytalanságban élnek.

A több százmillió forintból felszerelt épületet most politikai célra használja fel az elszabadult hajóágyúként romboló DK-s vezetés. Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a nekik felújított iskolában modern, 21. századi körülmények között, most innen egy kulturális álarcot viselő baloldali kampányközpont fogja mérgezni a közélet levegőjét – áll az erzsébetvárosi Fidesz közleményében.

A címlapfotó illusztráció.